Pappa uten gluten
glutenfritt skolebrød i form
glutenfritt skolebrød i form

Glutenfritt skolebrød i form

glutenfritt skolebrød i form

Glutenfritt skolebrød i brødform. Dette deilige skolebrødet vil dere teste! Enkelt å lage, og vanvittig godt! Veldig mulig du kan bli litt hekta på det. Du er herved advart. Veldig ofte hører vi at glutenfritt ikke smaker liket som “vanlig” bakst. Men hva gjør vel det, når det smaker minst like godt? Med masse digg vaniljekrem og melisglasur blir dette en sikker vinner til helgekosen!

Tips: Har du rester av søte brød kan du steke krutonger av de i litt smør og kanel, eller ev. steke de i ovn. De smaker nydelig som topping på yoghurt og eller i kefir sammen med frukt og bær.

  • Porsjoner: 1 brød
  • Ovns temperatur: 190 °C
  • Tar litt tid å lage

 

  • 2 dl lunken melk
  • 10 g gjær
  • 200 g smeltet smør
  • 2 egg
  • 500 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
  • 70 g sukker
  • 1 ts psyllium
  • ¼ ts natron
  • ½ ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • 1 ss solsikkeolje til smøring av bakebollen

Vaniljekrem

  • frøene fra 1 vaniljestang (ev. 1 ts vaniljesukker) 
  • 4 dl melk 
  • 6 eggeplommer 
  • ½ dl sukker 
  • 1 ss maizena 

Melisglassur

  • 2 dl melis 
  • 2-3 ss vann 

 

  • 1 egg til pensling
  • 2 ss kokosmasse

 

  1. Ha melk, gjær og en spiseskje sukker i en bakebolle, rør godt å la det stå et par minutter til det begynne å boble.
  2. Tilsett smør og egg, rør godt. Tilsett mel, psyllium, natron, bakepulver og salt, bland godt.
  3. Smør en bakebolle med olje og ha i deigen, dekk med plastfilm og la deigen heve 1 time.
  4. Lag vaniljekremen.
  5. Ha deigen over på en lett melet overflate og kjevle den ut til et rektangel.
  6. Smør et lag med vaniljekrem over og rull deigen til en pølse.
  7. Ha deigen over på et bakeark og kutt deigen i to på langs og tvinn delene over hverandre. Legg forsiktig brødet i en smurt brødform, dekk med et kjøkkenhåndkle å la den heve lunt i 30 minutter. Pensle med egg.
  8. Forvarm oven til 190 °C og stek brødet i cirka 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
  9. Lag vaniljekrem ved å skrape ut vaniljefrøene og ha dem i en liten kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maizena. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på at en ikke koker. Avkjøl kjelen i kaldt vannbad, rør av og til. 
  10. Rør sammen glassuren og ha over melisglassur og kokos.

 

 

 

#pappautengluten #glutenfritt #skolebrød #glutenfri #pappa #familie #utengluten #cøliaki #godtno #nrkmat #marathon #runner #glutenfree #food #sweets #celiac

glutenfritt skolebrød i form

Den store glutenfrie julebakeboka

Besøk vår nettbutikk

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat