Glutenfritt skolebrød i form. Dette deilige skolebrødet vil dere teste! Enkelt å lage, og vanvittig godt! Veldig mulig du kan bli litt hekta på det. Du er herved advart. Veldig ofte hører vi at glutenfritt ikke smaker helt likt som “vanlig” bakst. Men hva gjør vel det, når det smaker minst like godt? Med masse digg vaniljekrem og melisglasur blir glutenfritt skolebrød i form en sikker vinner til helgekosen!
Tips: Har du rester av søte brød kan du steke krutonger av de i litt smør og kanel, eller ev. steke de i ovn. De smaker nydelig som topping på yoghurt og eller i kefir sammen med frukt og bær.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Du kan bruke både grovt og fint i denne oppskriften på glutenfritt skolebrød i form, men husk at grovt mel tiltrekker seg litt mer væske, så mulig du må justere med litt ekstra melk.
frøene fra 1 vaniljestang (ev. 1 ts vaniljesukker)
4 dl melk
6 eggeplommer
½ dl sukker
1 ss maizena
Melisglassur
2 dl melis
2-3 ss vann
1 egg til pensling
2 ss kokosmasse
Ha melk, gjær og en spiseskje sukker i en bakebolle, rør godt å la det stå et par minutter til det begynne å boble.
Tilsett smør og egg, rør godt. Tilsett mel, psyllium, natron, bakepulver og salt, bland godt.
Smør en bakebolle med olje og ha i deigen, dekk med plastfilm og la deigen heve 1 time.
Lag vaniljekremen.
Ha deigen over på en lett melet overflate og kjevle den ut til et rektangel.
Smør et lag med vaniljekrem over og rull deigen til en pølse.
Ha deigen over på et bakeark og kutt deigen i to på langs og tvinn delene over hverandre. Legg forsiktig brødet i en smurt brødform, dekk med et kjøkkenhåndkle å la den heve lunt i 30 minutter. Pensle med egg.
Forvarm oven til 190 °C og stek brødet i cirka 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
Lag vaniljekrem ved å skrape ut vaniljefrøene og ha dem i en liten kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maizena. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på at en ikke koker. Avkjøl kjelen i kaldt vannbad, rør av og til.
Rør sammen glassuren og ha over melisglassur og kokos.
Dette innlegget er merket /annonse/ da vi har brukt eget mel i oppskriften på glutenfritt skolebrød i form.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
NYHETSBREV
Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.
2 Responses
Hva menes med å tvinne delene over hverandre? Vanskelig å visualisere.
Det menes at du tvinner den litt sammen, men du kan også selvsagt bare legge deigen over i en brødform:)