
Glutenfritt sukkerbrød er enkelt å lage, og om du fyller den med bær og krem, får du en herlig festkake. Sukkerbrødet kan også spises som det er, med melisglasur som er tilsatt sitron- eller appelsinjuice, eller du kan bruke den til marsipankake. Det er mange muligheter her, altså. Vi har brukt eget mel i denne kaken, men andre lyse melblandinger fungerer selvsagt også.
Porsjoner: 1 sukkerbrød, rund form ca. 22 cm i diameter . Tid: 50-60 min
- 5 egg
- 150 g sukker
- 150 g Glutenfri lys melblanding- pappa uten gluten
- 1 ts bakepulver
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- frukt og bær (for eks. jordbær, blåbær, bringebær og kiwi)
- lake fra hermetisert frukt
- Forvarm ovnen til 160 °C.
- Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle til eggedosis. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Bland inn mel og bakepulver. Rør videre i et par minutter.
- Ha røren i en smurt form med et bakepapir i bunnen (smøret får bakepapiret til å feste seg). Stek kaken i cirka 40 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist.
- Pisk kremfløte og sukker til du får en myk krem. Skjær kakebunnen i 2 deler. Ta et par skjeer med lake fra hermetisert frukt og fordel over bunnen for å gi ekstra fuktighet og smak. Fyll krem og bær i midten av kaken. På toppen pynter du med mer krem og friske bær


Lys melblanding- pappa uten gluten
#pappautengluten #glutenfri #kake #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #sweets #celiac