Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Glutenfritt sukkerbrød

glutenfritt sukkerbrød
glutenfritt sukkerbrød
glutenfritt sukkerbrød

Glutenfritt sukkerbrød er enkelt å lage, og om du fyller den med bær og krem, får du en herlig festkake. Sukkerbrødet kan også spises som det er, med melisglasur som er tilsatt sitron- eller appelsinjuice, eller du kan bruke den til marsipankake. Det er mange muligheter her, altså.  Vi har brukt eget mel i denne kaken, men andre lyse melblandinger fungerer selvsagt også.

 

Porsjoner: 1 sukkerbrød, rund form ca. 22 cm i diameter . Tid: 50–60 min 

 

 

  • 3 dl kremfløte 
  • 3 ss sukker 
  • frukt og bær (for eks. jordbær, blåbær, bringebær og kiwi)  
  • lake fra hermetisert frukt 

 

  1.  Forvarm ovnen til 160 °C. 
  2. Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle til eggedosis. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Bland inn mel og bakepulver. Rør videre i et par minutter. 
  3. Ha røren i en smurt form med et bakepapir i bunnen (smøret får bakepapiret til å feste seg). Stek kaken i cirka 40 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist. 
  4. Pisk kremfløte og sukker til du får en myk krem. Skjær kakebunnen i 2 deler. Ta et par skjeer med lake fra hermetisert frukt og fordel over bunnen for å gi ekstra fuktighet og smak. Fyll krem og bær i midten av kaken. På toppen pynter du med mer krem og friske bær
glutenfritt sukkerbrød
glutenfritt sukkerbrød

#pappautengluten #glutenfri #kake #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #sweets #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.