Pappa uten gluten
glutenfritt sukkerbrød

Glutenfritt sukkerbrød

Glutenfritt sukkerbrød som passer perfekt som utgangspunkt til bløtkake/og- eller marsipankake går ikke bare fort og lage, men det er også den ultimate festkaken. Enklere blir det ikke. Du kan fylle kaken med frukt, bær, krem, vaniljekrem og mye mer.

 

Du trenger:

  • 5 egg
  • 150 gr sukker
  • 150 gr lys glutenfri melblanding
  • 1 ts bakepulver

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • Frukt og bær, jordbær, blåbær, bringebær, kiwi og hermetisert frukt

Forvarm ovnen til 160 C

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle til du får en luftig røre. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Bland inn mel og bakepulver å rør videre i ett par minutter.

Ha røren i en smurt form (24 diameter) med ett bakepapir i bunnen av formen. Kaken stekes i ca 40 minutter på nederste rille. Avkjøles på rist.

Pisk kremfløte og sukker til du får en myk krem. Skjær kakebunnen i 2 deler, og fyll krem og bær i midten av kaken. Bruk ett par skjeer med laken fra hermetisert  ananas eller fersken over bunnen for å gi ekstra fuktighet og smak. På toppen pynter du med krem og friske bær etter eget ønske.

Tips: Bruk gjerne litt vaniljekrem og hakkede nøtter i kaken for ekstra smak.

 

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #bløtekake #17mai #fest #kake #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac

2 Responses

  1. hei, prøvde denne ut, men erstattet det lyse glutenfrie med 50g finmalt mandelmel for å få den litt sunnere. Brukte også Tagatesse sukkererstattning for blodsukkeret sin del. Resultatet ble strålende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.