Glutenfritt “vørter”brød. Dette «vørter»- brødet er laget på glutenfritt øl, da det er vanskelig å få tak i glutenfritt vørterøl. Et Orginalt vørterbrød er laget på både rugmel og vørterøl, og begge deler er uaktuelt for deg som ikke spiser gluten. Men fortvil ikke, dette brødet er knallgodt og ikke ulikt originalen.
Nybakt vørterbrød er en tradisjon for mange i jula. Skjær det i tykke skiver og server med smør og geitost til kaffen.
Ingredienser
Tid: Tar litt tid å lage – Porsjoner: 1 brød- Ovnstemperatur: 180 °C
300 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
150 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
1 ts bakepulver
1 ts salt
½ ts anis
½ ts karve
60 g rosiner
70 g valnøtter
1 ss sukker
½ pose tørrgjær
1 ts mørk sirup
½ dl vann
½ liter glutenfritt øl (1 stor boks)
1 ss vann til pensling
Forvarm ovnen til 180 °
Bland sammen gjær, sukker, sirupvann og øl. Rør godt.
Ha alle de andre tørre ingrediensene i en bakebolle. Ha så alle de våte ingrediensene over i det tørre. Rør til du har en jevn og fin deig. Hev tildekket med et kjøkkenhåndkle i 1 time.
Ha deigen over på en melet overflate, og form den til et avlangt brød. Pensle med vann, og stek brødet gyllent i 70–75 minutter.
Avkjøl på rist.

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #glutenfritt #vørterbrød #aktiv #matglad #pappa #utengluten #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #bread #christmasbread #nogluten #celiac #cookbooks #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #denstoreglutenfriebrødboka #denstoreglutenfriejulebakeboka
One Response
Skal karven brukes hel? Eller skal den males?