Denne herligheten av en sjokolade er glutenfri, sukkerfri OG melkefri. Med andre ord så kan du ha ganske god samvittighet når du spiser den.
Du trenger:
- 3/4 boks kokosmelk
- 2 ss organisk kokosolje
- 100 gr melkefri sjokolade
- 2 ss Sukrin
- 200 gr kokos
Ha kokosmelk og kokosolje i en kasserolle. Varm forsiktig opp under omrøring.
Ta kasserollen av platen å tilsett kokos. Rør godt. Kle en form med plastfilm og ha blandingen oppi. Den skal være 1-1 1/2 cm tykk. Settes i fryseren i ca 1 time.
Smelt sjokoladen i vannbad. Ta ut formen av fryseren og del massen opp i passende biter. Dypp bitene i smeltet sjokolade å legg de over på ett bakepapir. Settes i fryseren i ca 1/2 t eller til sjokoladen har stivnet. Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet.
Tips: Hvis synes du det er vanskelig å dele kokosmassen når den er frossen kan du ta en titt på tipset til Renate i kommentarfeltet om å bruke et isterningsbrett:)
Gluten/sukker og melkefri Bounty
Settes i 1 time i fryseren
Skjær massen i passende biter
Dypp bitene i smeltet sjokolade
Gluten og melkefri sjokolade
Bon appetit!:)
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #melkefri #sukkerfri #vegan #sjokolade #bounty #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matprat #nrkmat #gyldendalmatogvin #matpaabordet #sunnkost #helse #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #healthy #homemade #food #celiac
2 Responses
Elsker bounty, og kokos generelt <3 🙂
Bruker å lage sukkerfrie selv, men ikke prøvd denne oppskriften før. Synes forresten det er litt vanskelig å dele den frosne massen med kniv. Så jeg bruker et isterningbrett, kler den med gladpack/plastfolie og dytter kokosmassen ned i, og setter den i fryseren. Funker veldig greit 😉 Tar bare opp et par biter om gangen, hvor jeg smelter litt 86 % sjokolade i microen og dypper kokosbitene i. Lar resten ligge i fryseren, lett tilgjengelig til neste gang jeg "bare må ha det". Årsaken er at jeg opplevde at de muglet inni før vi rakk å spise opp alle, selv om de sto i kjøleskapet (i en drøy uke). Del gjerne flere sukkerfrie (GF) oppskrifter 🙂
Perfekt tips! Legger inn tipset ditt i oppskriften:) Jepp, flere gluten/sukkerfrie oppskrifter kommer. Har du testet raw-kaken vår? Sjukt god OG gluten/sukkerfri:)