Blog posts

Godt nytt år fra pappa uten gluten!

Godt nytt år fra pappa uten gluten!

Å leve med cøliaki
Godt nytt år! Klem fra Sevastianos, mamma og pappa:)

2017 er straks ved veis ende og vi er klare for ta fatt på enn nytt år. Både her på bloggen og i vårt private liv. 2017 har vært et år med både opp-og nedturer for oss som for de fleste andre, men her på bloggen har det definitivt gått fremover. Det gikk faktisk så fort fremover at jeg så meg nødt til å kalle inn forsterkninger. Elisabeth (mamma´n til Sevastianos) tok etter sommeren over skrivingen på bloggen, mens jeg, Yiannis fortsatt lager maten og oppskriftene. Dette for å kunne gi dere enda bedre oppfølging, da tiden rett og slett ikke strakk til for en fulltidsarbeidende #pappablogger.

Målet for 2018 er å gi dere en bedre presentasjon av oss og hvem vi er og kanskje bli enda bedre kjent med dere. Mange av dere føler jeg at jeg har kjent i flere år, selv om vi kun har snakket sammen her på bloggen. Veldig hyggelig!:)

Vi har fått mange nye følgere og mange nye samarbeidspartnere. Vi er så takknemlig for hver og en av dere! Uten dere hadde det ikke vært noen blogg å jobbe med. Det er til tider veldig mye jobb, men grunnet (nesten) bare positive tilbakemeldinger er det bare hyggelig. Jeg må også få takke dere alle som kommer med tilbakemelding og spørsmål, og som er med på å bidra til en hyggelig stemning her på bloggen. Dere er gull!

Vi har delt både oppskrifter og innlegg med dere, og det innlegget som engasjerte mest og som er delt flest ganger er innlegget jeg skrev i sommer en dag jeg kjente litt på frustrasjonen over alle utfordringer man til tider møter. Innlegget i sin helhet kan du lese her. Innlegget om å leve med cøliaki skapte også engasjement og er vårt nest mest leste/delte innlegg.

Av oppskrifter er det mange å velge mellom, men de oppskriftene som har blitt mest lest og delt er disse

Livet med cøliaki blir heldigvis enklere for hver dag som går. Vi møter mindre utfordringer og når vi møter de sier vi tydelig i fra. Vi har sluttet å "unnskylde" oss i forkant av et besøk, men spør heller hva vi skal ta med og vi forklarer at sånn er det bare. Det går fremover i hvert fall:)

Sevastianos takler det også bedre og bedre for hver dag som går. Han kan fint forklare hva det innebærer å ha cøliaki , han leser innholdsfortegnelser og han tar ingen sjangser om han er usikker. Formen er strålende, humøret er (stort sett) på topp og han vokser stadig ut av størrelsen sin i klær. Magen/ tarmene fungerer endelig som det skal, og det er tydelig at tarmtottene er i ferd med å heles.

Jeg skal ikke påstå at veien hit har vært lett, det har dere til tider forstått igjennom flere frustrerte innlegg,  men den blir enklere. Dette skyldes ikke bare egen innsats med å bevisstgjøre de rundt oss, men det skyldes også nettopp de som er rundt oss.

Samarbeidet med skolen fungerer supert takket være en fantastisk lærer som bryr seg og som gjør det hun kan for å tilrettelegge. Det skyldes også selvfølgelig alle de fine vennene hans som alle tar så godt vare på han og som sørger for at foreldrene tar hensyn når han kommer på besøk. For ikke så lenge siden var han i et selskap der bursdagsbarnet hadde bedt moren sin ringe stedet de de skulle feire på å dobbeltsjekke at hans pizza var glutenfri og at måtte sørge for at det ikke kom noen smuler fra vanlig pizza i hans. Hva skal man si? Tror ikke det er vanskelig å forestille seg hvor rørt ett #mamma #pappahjerte blir når man hører det.

Det skyldes selvfølgelig produsenter som stadig utvikler nye, bedre og sunnere produkter slik at det nå ikke er veldig mye man savner.

Er det en ting jeg synes trenger forbedring for at det skal bli enklere å leve med cøliaki er det på restauranter. Jeg etterlyser fremdeles bedre merking av meny, mer bevisstgjøring av personal og bedre kjøkkenrutiner. Jeg tror ikke det er så vanskelig å få til, men veien dit synes enda lang å gå. Jeg synes det er unødvendig at fastfood-kjedene får det til, mens flere restauranter ikke får det til. Foreløpig har vi kun funnet et par steder vi anser som helt trygge, altså steder han ikke har blitt syk av å besøke, og det er Baker Hansen, Olivia og Mac Donalds(!). Jeg ser stadig steder som blir anbefalt i diverse forum, men ved et besøk blir det likevel opplyst at de ikke kan garantere for sikkerheten på kjøkkenet...

I 2018 ønsker jeg meg derfor meny merking av typen: "cøliaki-vennlig". Det hadde vært kult det!:)

På menyen hos oss i kveld står laksetartar,  kalkun, poteter i form, salat og vassilopita. Vassilopita er en gresk nyttårskake. Kaken har en mynt i seg og den som får mynten får også en premie, som stort sett er penger. Litt som mandel i grøten:)

Hva spiser dere i kveld? Kjempekoselig om du vil legge igjen en kommentar om hva som står på din meny i kveld!

Som nevnt over lover jeg å gi dere en bedre presentasjon av oss i 2018. Vi skal også lage enda mer mat og vi skal skrive enda mer om cøliaki og forhåpentligvis med det øke bevisstgjøringen av håndtering av glutenfri mat. Vi skal forhåpentligvis også klare å inspirere dere enda mer igjennom oppskrifter og innlegg, og vi håper å bli enda bedre kjent med dere i det nye året.

Da gjenstår det bare å takke for et flott år, og vi håper dere vil fortsette å følge oss også i 2018!

Tusen takk til dere alle!

Stor klem fra Sevastianos, Elisabeth og Yiannis

 

 

Godt nytt år! Klem fra Sevastianos, mamma og pappa:)
CøliaHVAfornoe?
roadtrip til Svea
en størrelse opp. pappautengluten.no
å leve med cøliaki av pappautengluten.no

#pappautengluten #kapersoliven #godtnyttår #happynewyear #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #sevastianos #pappablogger #marathon #running #daddy #blogger #cooking #homemade #glutenfreee #food #sweets #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *