Gresk julekjeks

Korabiedes er deilige mandelkjeks fulle av melis. Selve oppskriften er ikke helt ulikt våre serinakaker.

I Hellas brukes de rundt høytider samt andre feiringer. Gjerne servert med en ouzo eller tsipouro ved siden av. Eller til gresk kaffe. Har du vært med på en feiring i Hellas er det nesten helt utenkelig at du ikke har smakt korabiedes.

Vi lager de til jul i vår familie, som ett tilskudd til de 7 slag ( egentlig er det bare 3 slag, men hvem teller..?)

Vi formet våre som serinakaker og strødde over perlesukker, men de kan også formes som kuler eller stikkes ut med pepperkakeformer

Du trenger:

  • 3/4 kopp mandler
  • 1 1/2 kopp glutenfri lys melblanding .
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 kopp romtemperert, usaltet smør
  • 1/2 kopp melis
  • 1 stor eggeplomme
  • 1 ss konjakk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1-2 ss appelsinjuice

3/4 kopp melis ( til pynt)

Finhakk mandlene å bland de sammen med de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bakebolle rører du sammen smør, eggeplommen, konjakk, vaniljeekstrakt og appelsinjuice. Tilsett de tørre ingrediensene og rør i en kjøkkenmaskin til du får en fin, jevn deig.

Forvarm ovnen på 200c og legg bakepapir på 2 stekebrett.

Form små kuler av deigen ( de skal være på størrelse med en liten sprettball) og legg de på bakepapiret. Trykk de litt ned.

Stek kakene i ca 18 min til de får en gyllen farge.

La kakene avkjøle ett par minutter og vend de inn i melis. De skal dekkes helt av melisen. Ha melis i en bolle og vend inn en og en kake.

Til info: vi strødde melis over denne gangen, men hvis du lager de originale “koubiedes” vendes hver kjeks i melis før servering.

Lykke til!

#pappautengluten #glutenfrie #greske #julekaker #jul #kjeks #kourabie #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #daddy #glutenfree #food #foodblogger #christmas #cookies #greek #kourabiedes

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!