Grovbrød uten gjær

Flere melder om at det er så vanskelig å få tak i gjær i disse dager, og om vi har oppskrifter uten. Vi har derfor laget et grovbrød helt uten gjær til dere. Dette brødet er veldig enkelt å lage og det inneholder få ingredienser.

Brødet holder et par dager på benken og når du synes det begynner å bli litt tørt smaker det som nybakt etter en runde i toastjernet. Det kan også fryses.

Ingredienser 1 brød:

  • 300 g fiber Mix eller annet grovt mel
  • 150 g romtemperert yoghurt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 150 g romtemperert melk
  • 1 knivsodd salt
  • 1/2 ss olje til utbaking. Smøres på hendene.

Litt ekstra mel til topping. Siktes over brødet før steking.

Bland alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Rør/ kna til deigen er jevn og fin.

Ha deigen over i en form med bakeark. Trykk ut/ form brødet med litt olje på hendene. Skjær et kryss i brødet og sikt over melet.

La brødet hvile i 30 minutter. Brødet hever i ovn og ikke før steking som det vanligvis gjør.

Stekes på varmluft 200 C i 45 minutter.

#pappautengluten #glutenfritt #grovbrød #uten #gjær #godtno #matblogg #denstoreglutenfriebakeboka #sktiv #trening #familie #utengluten #cøliaki #marsthon #runner #cooking #glutenfree #food #baking #foodblogger #cookbook #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!