Grovbrød uten gjær

Flere melder om at det er så vanskelig å få tak i gjær i disse dager, og om vi har oppskrifter uten. Vi har derfor laget et grovbrød helt uten gjær til dere. Dette brødet er veldig enkelt å lage og det inneholder få ingredienser.

Brødet holder et par dager på benken og når du synes det begynner å bli litt tørt smaker det som nybakt etter en runde i toastjernet. Det kan også fryses.

Ingredienser 1 brød:

  • 300 g fiber Mix eller annet grovt mel
  • 150 g romtemperert yoghurt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 150 g romtemperert melk
  • 1 knivsodd salt
  • 1/2 ss olje til utbaking. Smøres på hendene.

Litt ekstra mel til topping. Siktes over brødet før steking.

Bland alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Rør/ kna til deigen er jevn og fin.

Ha deigen over i en form med bakeark. Trykk ut/ form brødet med litt olje på hendene. Skjær et kryss i brødet og sikt over melet.

La brødet hvile i 30 minutter. Brødet hever i ovn og ikke før steking som det vanligvis gjør.

Stekes på varmluft 200 C i 45 minutter.

#pappautengluten #glutenfritt #grovbrød #uten #gjær #godtno #matblogg #denstoreglutenfriebakeboka #sktiv #trening #familie #utengluten #cøliaki #marsthon #runner #cooking #glutenfree #food #baking #foodblogger #cookbook #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille