Flere melder om at det er så vanskelig å få tak i gjær i disse dager, og om vi har oppskrifter uten. Vi har derfor laget et grovbrød helt uten gjær til dere. Dette brødet er veldig enkelt å lage og det inneholder få ingredienser.
Brødet holder et par dager på benken og når du synes det begynner å bli litt tørt smaker det som nybakt etter en runde i toastjernet. Det kan også fryses.
Ingredienser 1 brød:
- 300 g fiber Mix eller annet grovt mel
- 150 g romtemperert yoghurt
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 150 g romtemperert melk
- 1 knivsodd salt
- 1/2 ss olje til utbaking. Smøres på hendene.
Litt ekstra mel til topping. Siktes over brødet før steking.
Bland alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Rør/ kna til deigen er jevn og fin.
Ha deigen over i en form med bakeark. Trykk ut/ form brødet med litt olje på hendene. Skjær et kryss i brødet og sikt over melet.
La brødet hvile i 30 minutter. Brødet hever i ovn og ikke før steking som det vanligvis gjør.
Stekes på varmluft 200 C i 45 minutter.
#pappautengluten #glutenfritt #grovbrød #uten #gjær #godtno #matblogg #denstoreglutenfriebakeboka #sktiv #trening #familie #utengluten #cøliaki #marsthon #runner #cooking #glutenfree #food #baking #foodblogger #cookbook #celiac
Leave a Reply