Grovt glutenfritt landbrød med sesamfrø
Grovt glutenfritt landbrød med sesamfrø- hvem sa at glutenfritt brød er tørt og kjedelig? Denne oppskriften gir deg knasende sprø skorpe, luftig og holdbar bakst, og ikke minst, et knallgodt brød. Deigen er utrolig enkel å jobbe med og vi har ikke opplevd at du trenger mer mel eller væske enn beskrevet.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Dersom deigen blir for kompakt, det kan skje ved bruk av et grovere mel, tilsetter du mer væske.
Du får nå Pappa uten gluten grov melblanding hos alle landets Meny butikker!

Elastisitet
Denne oppskriften har vi laget med pofiber, men du kan ev. tilsette litt fiberhusk om du har det stående. Anbefaler da at du tilsetter fiberhusken rett i melet. Fiberhusk og pofiber gir litt bedre elastisitet i deigen, og ikke minst et høyere innhold av fiber i deigen, men det er ikke nødvendig for å lykkes med glutenfri deig. I denne oppskriften anbefaler vi likevel at du gjør nøyaktig som beskrevet.
Oppbevaring
Brødet kan selvsagt fint fryses, og da anbefaler vi at de tines i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter, for et nystekt resultat. Vi fryser ofte baksten dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av bakst i ovn vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å bake en eller flere dager i forveien. Dette gjelder det meste av glutenfri bakst, og frys brød og annen bakst hele og unngå å skjære i de.
Holdbarhet på benken
Dette holder seg godt flere dager på benken.
Nettbutikk
Vi har også en nettbutikk med en mengde glutenfrie varer. Se hele utvalget av glutenfrie produkter her.


Porsjoner: 1 brød
Ovnstemperatur: 220 °C
4 dl lunkent vann
½ pose tørrgjær
1 ts honning
10 g pofiber
30 g sesamfrø
4 ss olivenolje
1 ss eddik
500 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
½ ts fint salt
2 ss vann til pensling
1 ss sesamfrø til topping .
- Bland litt av vannet med gjær og honning i en bakebolle, rør og la det stå til det bobler.
- Tilsett pofiber, sesamfrø, olivenolje, eddik, mel og salt i bakebolle. Tilsett resten av vannet og rør godt til du har en jevn og fin deig. Ha litt olivenolje på hendene, hell deigen over i et stekebrett dekket med bakeark. Form brød og skjær 3-4 snitt med en skarp kniv. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving i cirka 40 minutter.
- Forvarm ovnen til 220 °C. Sett en ildfast form med vann i bunnen av ovnen. Den skal stå der under hele steketiden
- Pensle brødet med litt vann og ha over sesamfrø.
- Stekes i cirka 40 minutter. Avkjøl på rist.
Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #bakst #glutenfritt #brød #grovbrød #utengluten #cøliaki #godtbrød #næringsrikt #sunt #marathon #runner #baking #cooking #glutenfree #food #celiac