Gulrotkake muffins

Du vet den følelsen når du har satt deg foran TV´n på kvelden. Ungene er lagt og du tror at dere endelig skal få litt kvalitetstid sammen, men det eneste du klarer å tenke på er den følelsen av at du har glemt noe.

Den følelsen fikk jeg i går kveld. Etter å ha gått igjenom hele sjekklisten for dagens vennegruppe-treff, kom jeg på at det er jo selvfølgelig jeg som har ansvaret for ett glutenfritt kake-alternativ til festen. Heldigvis har både Kiwi og Rema åpent til sent på kvelden…

Disse har jeg laget flere ganger med like stor suksess hver gang. Fort går det også:)

Du trenger;

Muffins:

  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl glutenfri lys melblanding. Semper
  • 1,5 dl olje
  • 5 dl revet gulrot

Glasur:

  • 200 g Filadelfia, eller annen kremost
  • 75 g smør
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker

 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør inn. Rør forsiktig til deigen er jevn. Til slutt tilsettes revet gulrot.

Sett papirformer i muffinsbrett og hell deigen i formene. Fyll formene 3/4 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. Avkjøles.

Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen til glasuren får en  luftig konsistens. Bruk romtemperert kremost og smør.

Smør litt ostekrem på toppen av hver muffins. Avkjøl de på ett kaldt sted slik at glasuren stivner litt.

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #muffins #glutenfri #aktiv #matglad #pappa #utengluten #godtno #matprat #matstart #matbloggsentralen #cøliaki #cøliakiforeningen

 

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille