Gyros, gresk salat, glutenfrie pitabrød & tzatsiki

image

Om du har vært i Hellas har du sikkert smakt Gyros. Gyros er Hellas svar på streetfood. Det er så godt, med masse gode smaker.

Det er selvfølgelig  lettere å lage om man har utstyret til det, men du kan fint gjenskape smaken på ditt eget kjøkken her i det kalde nord også.

Jeg har laget dette tidligere, så link til oppskriftene på gyros, glutenfrie pitabrød og tzatsiki finner du under. I går brukte vi Pulled pork (grunnet litt dårlig tid) som fungerer utmerket i en gyros. Bare å følge anvisningen på pakken. Men om du vil lage det selv har jeg lagt ved oppskrift.

Oppskrift på Gyros finner du her;

Gyros & glutenfrie pitabrød

Oppskrift på pitabrød finner du her;

Glutenfrie pitabrød. Må prøves!

Oppskrift på tzatsiki finner du her;

http://pappautengluten.no/?p=785

image

Stekte poteter;

Skrell 3-4 store poteter. Skjær de i passe biter å stekt i olje på høy varme. Oljen skal dekke potetene i pannen. Legg de på kjøkkenpapir etter steking for å trekke ut oljen.

image

Gresk salat;

  • 3-4 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rød løk
  • 1/2 feta i skiver eller smuldret.
  • oregano/ salt
  • 1 ss oliven olje

image

image

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille