Helgetur/ barn/ mat og cøliaki

pappautengluten.no
pappautengluten.no

I helgen var jeg og Sevastianos på tur med 180 guttekorister fra hele landet. Alle skulle bo sammen og alle skulle lage mat sammen.  Det er egentlig en utfordring i seg selv å dra på tur med så mange barn, men når flere av barna  har allergier/cøliaki gjelder det å holde tunga rett i munnen.

Jeg må innrømme at jeg lurte litt på hvordan dette skulle gå. For å holde ett lite kjøkken "smittefritt" er ikke lett. Men jeg tar av meg capsen for de som organiserte denne turen!

Først ble Elisabeth oppringt 1 uke før avreise for å gå igjennom rutinene på håndtering av glutenfri mat.  Hun fikk da flere forslag til hvordan det skulle gjøres og hva de kunne spise. Styreren hadde til og med sendt ned glutenfri soyasaus til den lokale kinarestauranten samt instruksjoner på hvordan de skulle håndtere maten for de med allergier og cøliaki. Det varmer så sinnsykt i ett pappa-og mammahjerte når du treffer folk som står på 100% for at alle barna skal få den samme fine opplevelsen på tur.

Det var hele tiden planlagt at jeg skulle være med på turen da vi synes at det er tryggere for Sevastianos. Han er bare 8 år og det kan bli litt mye å passe på med så mange barn og med så mange forskjellige behov.

Jeg fikk da i oppgave å passe på maten til barna med allergier og cøliaki. Det gikk overraskende fint til tross for at kjøkkenet var knøtt lite. Det var helt tydelig at de var vant til å organisere treff for mange barn med ulike behov. Det var egne bokser i kjøleskapet merket glutenfritt. Det var satt opp ett eget bord til den gluten/laktose/melkefrie frokosten, og en voksen passet på til enhver tid at ingen andre forsynte seg fra det bordet. Barna med allergier/cøliaki merket ingenting og de nøt å være en del av fellesskapet og det å kunne spise nesten det sammen som alle de andre.

Dette var en perfekt organisert tur! Takk til Astrid og alle de andre som var med på å gjøre turen til Kristiansand til en positiv opplevelse for alle involverte.

Jeg anbefaler deg også å sjekke ut nettbutikken til lucamatteo.no dersom du har en eller flere i huset med cøliaki. De har masse nyttig utsyr som gjør det litt enklere å holde orden på kjøkkenet. Hvis du skal på tur eller organisere en tur for barn eller voksene med cøliaki bør du sjekke ut noen av disse produktene;

Klistremerker til å merke matbokser,kakespader og fjøler m.m.
Klistremerker til å merke matbokser,kakespader og fjøler m.m.
Bakematte i silikon
Bakematte i silikon
Toastbags er ett must på tur!
Toastbags er ett must på tur!
Matallergikort til mat/kakebordet
Matallergikort til mat/kakebordet

Hva er ditt beste tips til en glutenfri helgetur?

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #tur #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #sponsetprodukt

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!