Blog posts

Hjemmelagd glutenfri eplebar

Hjemmelagd glutenfri eplebar

Bakverk

Epledagen feires med hjemmelagde eplebarer. Et resultat av en impulsiv epleslang i går ettermiddag. De ble vanvittig gode og er laget med blant annet havregryn og kokossukker. Disse kan også skjæres opp i mindre ruter om ønskelig. Vi ga de form som barer, men vi kunne sikkert laget de litt mindre da de er ganske mektige.

Ingredienser:

  • 2 kopper glutenfrie havregryn
  • 1 1/4 glutenfritt mel.
  • 1 kopp kokossukker. Bruk gjerne brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 klype salt
  • 1/2 ts natron
  • 170 g smeltet smør

Fyll:

  • 1 ss hvitt sukker
  • 1/2 ts kanel
  • saften av 1 appelsin
  • 3 epler skåret i små biter

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Rør godt. Tilsett smøret og rør videre slik at du har en jevn, fin masse. Rør sammen ingrediensene til fyllet i en annen bolle og ved den forsiktig inn i massen. Bland godt. Trykk massen ut i en form 23*23.

Stekes dekket med sølvfolie på 170 C i 30 minutter. Ta av folien og stek videre i 10 minutter.

Avkjøl på rist før du skjærer i de. Oppbevares i en luftett boks i kjøleskapet.

Hjemmelagd glutenfri eplebar
Hjemmelagd glutenfri eplebar
Hjemmelagd glutenfri eplebar

Lykke til!

 

Pappa´n til Sevastianos

#glutenfri #eplebar #pappautengluten #aktiv #matglad #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #matbloggsentralen #marathon #runner #homemade #glutenfree #food #foodblogger #thefeedfeedglutenfree #celiac #applebar

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *