Hjemmelaget fiskeburger med coleslaw

Hjemmelaget fiskeburger med coleslaw
Hjemmelaget fiskeburger

  Fiskeburger er veldig godt og enkelt å lage selv. Sett disse på middagsbordet til glede for store og små matelskere. Disse lages med potetmel og er derfor like gode glutenfrie til alle. 

 

Porsjoner: 4 - Middels raske å lage 

 

  • 500 g hvit fiskefilet, ferdig renset 
  • 1–2 ss potetmel 
  • 1 egg 
  • 1 dl melk 
  • 1 ss finhakket purre 
  • 2 ss frisk finhakket persille 
  • salt og sitronpepper etter smak 
  • 2 ss  smør el. margarin til steking 
  • 4  Glutenfrie hamburgerbrød

 

Enkel coleslaw: 

  • 150 g kål, finsnittes 
  • 1 finrevet gulrot 
  • ½ eple, finrevet 
  • ½ hvitløkfedd, finhakkes 
  • 4 ss majones 
  • ¼ ts karri 
  • salt og pepper etter smak 

 

  1. Rør sammen alle ingrediensene til coleslaw. Sett i kjøleskapet frem til bruk. 
  1. Skjær fiskefileten i mindre biter og kjør den sammen med purre, persille, salt og sitronpepper i food processor i 20–30 sekunder til alt er blandet. 
  1. Tilsett potetmel og egg. Kjør det videre til en grov masse. Tilsett melk litt etter litt, mens det kjøres videre til en jevn masse.  
  1. Form farsen til jevne fiskeburgere. Varm en stekepanne på middels til høy varme og ha i smør eller margarin. Stek fiskeburgerne gylne på begge sider og legg den til side i en ildfast form. Hold dem varme i stekeovnen på cirka 100 °C til de skal serveres. 
  1. Server burgerne i brød med coleslaw.  
Hjemmelaget fiskeburger med coleslaw
Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Den store glutenfrie julebakeboka: Få beskjed når salget starter!