Pappa uten gluten
horn med sitronkrem
horn med sitronkrem

Horn med sitronkrem

horn med sitronkrem

Med sitroner i sesong anbefaler vi at du tester ut glutenfrie horn med deilig et deilig fyll av revet sitronskall, melis, smør og sukker.  Disse har vi laget semi grove, og har brukt både grovt og lyst mel. Du kan selvsagt også bare bruke lyst mel.

Sitronboller:

 

Fyll:

  • 60 g romtemperert smør
  • 3 ss revet sitronskall
  • 30 g melis
  • 30 g sukker

 

  • 2 ss melis til topping

 

  1. Bland sammen mel (spar cirka 50 g til elting), sukker, bakepulver og eventuelt kardemomme i en bakebolle.
  2. Bland sammen yoghurt, lunkent vann, gjær og smeltet smør. Deigen kan gjerne være litt klissete når du setter den til heving. Dekk med et kjøkkenhåndkle (eventuelt plastfolie) og sett til heving på et lunt sted i 1 time.  
  3. Lag fyller ved å røre sammen smør, sitronskall, melis og sukker.
  4. Elt inn resten av melet, kna godt, og del deigen i to. kjevle ut hver del til  til en tykk rund leiv. Smør på fyllet og bruk ent pizzahjul til å skjære opp deigen i 6 “trekanter”. Rull hornene sammen og legg de på et stekebrett med bakepapir. La de etterheve i cirka 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 200 °C. 
  6. Pensle hornene med egg og melk, og stek på midterste rille i 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
  7. Strø over melis før servering

horn med sitronkrem

#pappautengluten #glutenfri #sitron #amalfi #horn #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki  #godtno  #thefeedfeed #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food  #lemon #lemonrolls #celiac

Den store glutenfrie julebakeboka

Besøk vår nettbutikk

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat