Indisk lammegryte

image

Dersom du trenger litt avlastning fra all julebordsmaten er denne Indiske lammegryten ett godt alternativ. Passer godt å servere denne på en iskald dag som i dag.

Du trenger:

  • 1 kg lam i små stykker
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 boks kikerter
  • 1løk, skivet
  • 2 gulrøtter i skiver
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 5-6 ss olivenolje
  • 1 kanelstang
  • 2 ss revet fersk ingefær ( eller ferdig  pasta)
  • Frisk koriander, hakket
  • Frisk mynte
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts paprikapulver
  • Ris
  • Papadums
  • litt salt og pepper

Brun kjøttet i 3 ss olje på middels varme til det får en gyllen farge. Tilsett løk. Lag tomatsaus ved å kjøre 3 ss olje, 1 boks med tomater, ingefær, hvitløk, gurkemeie, garam masala, spisskummen og paprikapulver i en kjøkkenmaskin. Rør inn tomatpuré. Hell tomatblandingen over kjøttet, tilsett kokosmelk, gulrøtter og kanelstangen og la det koke på middels varme i ca 45 minutter til kjøttet er mørt. På slutten av koketiden tilsetter du en boks med kikerter.

Helt tilslutt tilsetter du koriander og mynte.

Serveres med kokt ris og papadumsene.

Tips:

Om du vil unngå å steke papadumsene i olje, kan du pensle de med litt olje å steke de i ovnen. Legg bakepapir på ett stekebrett og forvarm ovnen til 250C. Papadumsene stekes kun i noen sekunder så her må du følge med så de ikke blir brent.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille