Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser
Glutenfrie innbakte pølser
Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser er perfekt å ha med på tur i helgen eller i matpakken. Disse blir garantert en hit hos både store og små. Deigen er veldig enkle å lage og dette kan fint lages dagen før. Ev. kan de også fryses. Anbefaler da opptining i ovn på 160 ºC i 6-8 minutter for et nystekt resultat.

  • 1 pakke grillpølser
  • 400 g lyst glutenfritt mel (spar ca. 50 g til utbaking)
  • 3 ½ dl lunkent vann
  • 1 egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • ½ pose tørrgjær
  • 2 ss olivenolje

+1 egg til pensling, pluss noen ss sesamfrø til topping

  1. Forvarm ovnen til 200 °C med stekeplatene i.
  2. Ha alt det tørre, bortsett fra gjær og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunkent vann. Når gjæren «bobler», er den klar. Hell det våte i det tørre, tilsett egget og rør godt. Tilsett vannet litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.
  3. Deigen kan godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid.
  4. Legg deigen på en melet overflate. Del den i to emner og kjevle ut hver del til en rund leiv.
  5. Bruk en pizzaskjærer til å dele hver leiv i 8 "trekanter". Rull inn en pølse i hver "trekant. Pensle med et pisket egg og sør over litt sesamfrø.
  6. Legg de innbakte pølsene en stekeplate med bakeark på. Stekes i cirka 12–15 minutter.
Glutenfrie innbakte pølser
Glutenfrie innbakte pølser

#pappautengluten #innbakte #pølser #glutenfri #glutenfritt #denstoreglutenfriebakeboka #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #godtno #matbloggsentralen #cøliakiforeningen #cøliaki #utpaatur #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #celiac #cookbook #foodblogger

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!