
Glutenfrie innbakte pølser er perfekt å ha med på tur i helgen eller i matpakken. Disse blir garantert en hit hos både store og små. Deigen er veldig enkle å lage og dette kan fint lages dagen før. Ev. kan de også fryses. Anbefaler da opptining i ovn på 160 ºC i 6-8 minutter for et nystekt resultat.
- 1 pakke grillpølser
- 400 g lyst glutenfritt mel (spar ca. 50 g til utbaking)
- 3 ½ dl lunkent vann
- 1 egg
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- ½ pose tørrgjær
- 2 ss olivenolje
+1 egg til pensling, pluss noen ss sesamfrø til topping
- Forvarm ovnen til 200 °C med stekeplatene i.
- Ha alt det tørre, bortsett fra gjær og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunkent vann. Når gjæren «bobler», er den klar. Hell det våte i det tørre, tilsett egget og rør godt. Tilsett vannet litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.
- Deigen kan godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid.
- Legg deigen på en melet overflate. Del den i to emner og kjevle ut hver del til en rund leiv.
- Bruk en pizzaskjærer til å dele hver leiv i 8 "trekanter". Rull inn en pølse i hver "trekant. Pensle med et pisket egg og sør over litt sesamfrø.
- Legg de innbakte pølsene en stekeplate med bakeark på. Stekes i cirka 12–15 minutter.


#pappautengluten #innbakte #pølser #glutenfri #glutenfritt #denstoreglutenfriebakeboka #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #godtno #matbloggsentralen #cøliakiforeningen #cøliaki #utpaatur #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #celiac #cookbook #foodblogger
Burde man ikke ha fiberhusk i denne deigen? I så fall, hvor mye?
Du trenger ikke fiberhusk i alle oppskrifter, men det kan bedre elastisiteten. Denne har vi laget uten, men du kan ha i en ss om ønskelig.