Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser
Glutenfrie innbakte pølser
Glutenfrie innbakte pølser

Glutenfrie innbakte pølser er perfekt å ha med på tur i helgen eller i matpakken. Disse blir garantert en hit hos både store og små. Deigen er veldig enkle å lage og dette kan fint lages dagen før. Ev. kan de også fryses. Anbefaler da opptining i ovn på 160 ºC i 6-8 minutter for et nystekt resultat.

  • 1 pakke grillpølser
  • 400 g lyst glutenfritt mel (spar ca. 50 g til utbaking)
  • 3 ½ dl lunkent vann
  • 1 egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • ½ pose tørrgjær
  • 2 ss olivenolje

+1 egg til pensling, pluss noen ss sesamfrø til topping

  1. Forvarm ovnen til 200 °C med stekeplatene i.
  2. Ha alt det tørre, bortsett fra gjær og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunkent vann. Når gjæren «bobler», er den klar. Hell det våte i det tørre, tilsett egget og rør godt. Tilsett vannet litt etter litt for ikke å ende opp med en kompakt deig.
  3. Deigen kan godt være litt klissete før heving. Juster med mer væske eller mel om det trengs. Sett lunt i en times tid.
  4. Legg deigen på en melet overflate. Del den i to emner og kjevle ut hver del til en rund leiv.
  5. Bruk en pizzaskjærer til å dele hver leiv i 8 "trekanter". Rull inn en pølse i hver "trekant. Pensle med et pisket egg og sør over litt sesamfrø.
  6. Legg de innbakte pølsene en stekeplate med bakeark på. Stekes i cirka 12–15 minutter.
Glutenfrie innbakte pølser
Glutenfrie innbakte pølser

#pappautengluten #innbakte #pølser #glutenfri #glutenfritt #denstoreglutenfriebakeboka #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #godtno #matbloggsentralen #cøliakiforeningen #cøliaki #utpaatur #marathon #runner #cooking #glutenfree #food #celiac #cookbook #foodblogger

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie kokeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille