Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

pappa uten gluten
pappa uten gluten

For noen dager siden gjorde jeg noe jeg har tenkt på lenge. Jeg meldte meg ut av noen Facebook grupper jeg har vært medlem av lenge. Fine grupper med mye nyttig informasjon, og som har hjulpet oss masse. Vi har selv delt oppskrifter og tips, og fått mange gode tilbake.

Så hvorfor da melde seg ut?

Fordi jeg ikke lenger ønsker å se hvordan enkelte mennesker ordlegger seg på nett. Midt i alle de fine og nyttige innleggene er det også veldig mye negativt. Jeg kan selvfølgelig scrolle videre og bare lese det jeg synes er interessant, men det tar likevel for mye tid og fokus. Jeg er helt for konstruktive tilbakemeldinger, diskusjoner og kommentarer, men jeg orker ikke lese de kommentarene som ikke er det lenger. Jeg har veid for og imot en stund, men i disse tider blir man veldig fokusert på hva man vil og ikke vil. Litt trist er det jo å ikke være medlem lenger for det er så mye fin informasjon i de gruppene, men jeg orker rett og slett ikke lenger.  Dette er et valg vi ønsket å ta, og det er absolutt "no hard feelings" fra min/vår side. Jeg oppfordrer absolutt ingen av dere til å melde seg ut, og jeg understreker at dette var nødvendig for oss for å kunne fokusere utelukkende på egne kanaler fremover.

Jeg må også understreke at dette ikke handler om tilbakemeldinger eller kommentarer på bloggen eller boken, for de har stort sett vært utelukkende positive. Dette er noe som jeg har tenkt på lenge og derfor meldte jeg meg ut. Jeg går selvfølgelig glipp av mange spørsmål og tilbakemeldinger fra flere av dere, men de kan rettes hit også. Jeg forteller dere dette kun fordi jeg nå ikke lenger kommer til å være, eller dele innhold på andre plattformer enn våre egne. Det kan godt være at jeg en dag ønsker å være medlem igjen, men akkurat nå ønsker jeg det ikke.

Jeg elsker å få tilbakemeldinger fra dere, både ris og ros, men jeg vil ha det her i egne kanaler og ikke i et åpent forum. Jeg bruker nok tid som det er i SoMe, og jeg ønsker derfor å bruke energien min i egne kanaler og ikke i andres fremover. Håper dere forstår det. For oss blir dette i hvertfall veldig mye bedre.

Vi må alle tenke over hvordan vi oppfører oss på nett. Vil tilbakemeldingen min være nyttig for andre? Hva ønsker jeg å oppnå med kommentaren min? Ønsker jeg kun å starte en diskusjon? Ønsker jeg å ødelegge for noen? En god regel er at det du ikke ville sagt direkte til en kollega eller bekjent, trenger du ikke si på nett heller. Du må ihverfall tenke på hvordan du formulerer deg om du ønsker å si noe negativt eller lite konstruktivt.

Vi må gå foran som et godt eksempel for barna våre, men når det er sagt registrerer jeg at 11 - åringen vår og kompisene hans kan mye mer om nettvett en enkelte voksne altså..:-)

 

Ta vare på hverandre folkens (men ikke ta på hverandre). Håper dere alle har det fint, og at dere er friske og raske!

Klem!

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.