korabiedes. Glutenfrie greske julekaker

image

Korabiedes er deilige mandelkjeks fulle av melis. I Hellas brukes de rundt høytider samt andre feiringer. Gjerne servert med en ouzo eller tsipouro ved siden av. Eller til gresk kaffe. Har du vært med på en feiring i Hellas er det nesten helt utenkelig at du ikke har smakt korabiedes!:)

Vi lager de til jul i vår familie, som ett tilskudd til de 7 slag ( egentlig er det bare 3 slag, men hvem teller..?)

Du trenger:

  • 3/4 kopp mandler
  • 1 1/2 kopp glutenfri lys melblanding .
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 kopp romtemperert, usaltet smør
  • 1/2 kopp melis
  • 1 stor eggeplomme
  • 1 ss konjakk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1-2 ss appelsinjuice

3/4 kopp melis ( til pynt)

Finhakk mandlene å bland de sammen med de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bakebolle rører du sammen smør, eggeplommen, konjakk, vaniljeekstrakt og appelsinjuice. Tilsett de tørre ingrediensene og rør i en kjøkkenmaskin til du får en fin, jevn deig.

La deigen heve på ett lunt sted i 1 time.

Forvarm ovnen på 200c og legg bakepapir på 2 stekebrett.

Form små kuler av deigen ( de skal være på størrelse med en liten sprettball) og legg de på bakepapiret. Stek kakene i ca 18 min til de får en gyllen farge.

Tips; Du kan også stikke ut kaker med små pepperkakeformer med stjerner. De bør da være ca 3 cm i tykkelse.

La kakene avkjøle ett par minutter og vend de inn i melis. De skal dekkes helt av melisen. Ha melis i en bolle og vend inn en og en kake.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie kokeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille