Pappa uten gluten

korabiedes. Glutenfrie greske julekaker

image

Korabiedes er deilige mandelkjeks fulle av melis. I Hellas brukes de rundt høytider samt andre feiringer. Gjerne servert med en ouzo eller tsipouro ved siden av. Eller til gresk kaffe. Har du vært med på en feiring i Hellas er det nesten helt utenkelig at du ikke har smakt korabiedes!:)

Vi lager de til jul i vår familie, som ett tilskudd til de 7 slag ( egentlig er det bare 3 slag, men hvem teller..?)

Du trenger:

  • 3/4 kopp mandler
  • 1 1/2 kopp glutenfri lys melblanding .
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 kopp romtemperert, usaltet smør
  • 1/2 kopp melis
  • 1 stor eggeplomme
  • 1 ss konjakk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1-2 ss appelsinjuice

3/4 kopp melis ( til pynt)

Finhakk mandlene å bland de sammen med de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bakebolle rører du sammen smør, eggeplommen, konjakk, vaniljeekstrakt og appelsinjuice. Tilsett de tørre ingrediensene og rør i en kjøkkenmaskin til du får en fin, jevn deig.

La deigen heve på ett lunt sted i 1 time.

Forvarm ovnen på 200c og legg bakepapir på 2 stekebrett.

Form små kuler av deigen ( de skal være på størrelse med en liten sprettball) og legg de på bakepapiret. Stek kakene i ca 18 min til de får en gyllen farge.

Tips; Du kan også stikke ut kaker med små pepperkakeformer med stjerner. De bør da være ca 3 cm i tykkelse.

La kakene avkjøle ett par minutter og vend de inn i melis. De skal dekkes helt av melisen. Ha melis i en bolle og vend inn en og en kake.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.