Pappa uten gluten
Kourabies- greske julekjeks. Glutenfrie
Kourabies- greske julekjeks. Glutenfrie

Kourabies- greske julekjeks

Kourabies- greske julekjeks. Glutenfrie

 

Kourabies- greske julekjeks

Kourabies- greske julekjeks med mandler, konjakk og melis 

 

Kourabies serveres til nesten alle høytider og feiringer i Hellas. Dette er små kjeks fylt med mandler og konjakk (bruk gjerne essens). De kan formes til kuler eller halvmåner, og i julen formes de ofte som stjerner. Serveres ofte til søt vin, det lokale brennevinet tsikodia eller sterk gresk kaffe.  

Nettbutikk

Vi har produsert flere melblandinger, samt eget mel. Våre produkter finner du her.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de.

Vi har brukt det lyse  melet vårt i oppskriften på Glutenfritt sandwichbrød.

Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede

Nå får du melet vårt på Meny!
Nå får du melet vårt på Meny!

Porsjoner: 20-25 kjeks . Ovnstemperatur: 200 °C 

 

  • 100 g mandler, grovhakket 
  • 200 g glutenfri lys melblanding ,gjerne fra Pappa uten gluten
  • 70 g melis el. sukker
  • 1 ts bakepulver 
  • ¼ ts salt 
  • 120 g smør, romtemperert 
  • 1 stor eggeplomme 
  • 1 ss konjakk eller konjakkessens 
  • 1 ts vaniljeekstrakt 
  • 3 ss appelsinjuice 
  • 100 g melis til topping 

 

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. 
  2. Grovhakk mandlene, og bland de sammen med de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bakebolle rører du sammen smør, eggeplommen, konjakk, vaniljeekstrakt og appelsinjuice.  
  3. Tilsett de tørre ingrediensene i de våte, og rør sammen med kjøkkenmaskinen eller kna for hånd til du får en fin, jevn deig. 
  4. Legg bakepapir på 2 stekebrett. Trill ut små kuler av deigen (de skal være på størrelse med en liten sprettball) og form de som en «halvmåne» eller stikk ut kjeks med en pepperkakeform til stjerner (2-3 cm i tykkelse). Legg de på bakepapiret. 
  5. Stek kjeksene i cirka 15-20 minutter til de får en gyllen farge. Avkjøl på rist 
  6. Ha melis i en bolle og vend inn én og én kjeks. De skal dekkes helt av melisen. Oppbevar i en lufttett boks. 

 

Kourabies- greske julekjeks. Glutenfrie

#pappautengluten #glutenfri #jul #gresk #greske #kourabides #kourabies #julekjeks #julebakst #julemat #desember #glutenfritt #cøliaki

 

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka

den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka
Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

3 Responses

  1. Hei. Holder på å bake disse nå. Deigen ble veldig klissete og måtte settes på bakebrettet med to skjeer. De fløt veldig utover og ble flate kjeks. Burde jeg hatt i mer mel, tror du? Egget var ikke spesielt stort bare for å ha nevnt det.

    1. Glutenfri bakst kan arte seg litt anderledes enn vanlig- tilsett gjerne mer væske eller mel ved behov. Beklager sent svar på denne- flere med som ble “borte” i innboksen vår.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.