Kyllingboller & spicy tomatsaus

kjøttboller av kylling. glutenfrie
kjøttboller av kylling. glutenfrie

Dette middagstipset er utrolig enkelt og det er veldig populært hos små og store matelskere. Det går fort å lage og det passer godt som det er eller med ris og en grønn salat til.

Du trenger;

  • 500 gr kylling/ kalkundeig
  • 1 egg
  • 2 stk glutenfrie knekkebrød, kjøres i mikser slik at det blir "mel"
  • 2 ss glf lys melblanding
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts chili
  • 1 hakket løk
  • 2 ss hakket selleriblader
  • salt/ pepper
  • Olivenolje til steking

Bland alt sammen til en jevn deig. Bruk gjerne hendene om du ikke har en kjøkkenmaskin.

Strø glutenfritt mel ( lys) på en tallerken. Form bollene med en spiseskje.

image

Stek bollene i en stekepanne med god olivenolje. Bruk høy varme til å begynne med for at bollene skal få en jevn farge.

image

Ta ut bollene med en hullsleiv å la de renne av oljen på en tallerken med bakepapir.

Serveres med en spicy tomatsaus:

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts hakket chili
  • 1 par blader basillikum
  •  salt/ pepper
  • 1 ss olivenolje

Kjør alt sammen i en mikser til en jevn saus. Gi den gjerne ett oppkok på ca 20 min.

Serveres med bollene.

Lykke til!

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #kyllingboller #middag #middagstips #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #homemade #food #celiac

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille