Dette middagstipset er utrolig enkelt og det er veldig populært hos små og store matelskere. Det går fort å lage og det passer godt som det er eller med ris og en grønn salat til.
Du trenger;
- 500 gr kylling/ kalkundeig
- 1 egg
- 2 stk glutenfrie knekkebrød, kjøres i mikser slik at det blir “mel”
- 2 ss glf lys melblanding
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 ts chili
- 1 hakket løk
- 2 ss hakket selleriblader
- salt/ pepper
- Olivenolje til steking
Bland alt sammen til en jevn deig. Bruk gjerne hendene om du ikke har en kjøkkenmaskin.
Strø glutenfritt mel ( lys) på en tallerken. Form bollene med en spiseskje.
Stek bollene i en stekepanne med god olivenolje. Bruk høy varme til å begynne med for at bollene skal få en jevn farge.
Ta ut bollene med en hullsleiv å la de renne av oljen på en tallerken med bakepapir.
Serveres med en spicy tomatsaus:
- 1 boks hermetiske tomater
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 ts hakket chili
- 1 par blader basillikum
- salt/ pepper
- 1 ss olivenolje
Kjør alt sammen i en mikser til en jevn saus. Gi den gjerne ett oppkok på ca 20 min.
Serveres med bollene.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #kyllingboller #middag #middagstips #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #homemade #food #celiac