Disse kan ikke forklares eller beskrives. De må oppleves. Mange av dere husker kanskje Friends episoden hvor Monica lager Halloween godteri til naboene. Godisen blir beskrevet som “little drops Of heaven”. Disse smaker akkurat sånn.
Det er ganske mye sukker i disse, men sukkeret kan selvfølgelig erstattes med annet søtningsmiddel.

Til bunnen trenger du:
- 1/2 kopp usaltet smør
- 1/3 kopp sukker
- 1 kopp glutenfritt mel. Eks, Toro lys melblanding
- 1klype salt
Visp smør og sukker luftig i 3-5 min. Tilsett mel & salt å fortsett vispingen til du har en fin, jevn deig.
Forvarm ovnen til 180c. Smør en firkantet kakeform (22*22 ). Kle formen med bakepapir. Smøret får bakepapiret til å feste seg, samt at bakverket ikke blir tørt i bunnen.
Trykk deigen ut i bakeformen og stek den i 15-18 min til den er lett brunet i kantene.
I mellomtiden lager du fyllet.
Fyll:
- 2 store egg
- 3/4 sukker
- 1 ts revet sitronskall
- 3 ss glutenfri lys melblanding
- 1/4 kopp ferskpresset sitronjuice
Visp sammen egg og sukker til en luftig blanding. Blandingen skal være litt tykk. Tilsett mel, sitronjuice og sitronskallet og bland godt. Ha fyllet over den varme bunnen. Settes i ovenen å stekes videre i 18-20 minutter.
Avkjøles helt på rist. Skjær opp i ruter. Av denne blandingen fikk vi 10. De kan selvfølgelig deles i 2 igjen for litt mindre biter. Strø melis over bitene.
Løftes ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. De kan oppbevares i en lufttett boks. Men tro meg, det blir ikke nødvendig, disse forsvinner fort!😉
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos😉
.
One Response
I fylldelen av oppskriften står det “3/4 sukker. 3/4 HVA? 🙂 Kopp? Dl?
Og hvor store er koppene dine?