Pappa uten gluten

Makroner med sjokoladekrem

Makroner er jo i utgangspunktet laget på mandelmel og dermed naturlig glutenfrie. Dessverre ser vi likevel at “kjøpe”makroner veldig ofte inneholder gluten, og derfor har vi styrt unna. Makroner er noe jeg egentlig ( trodde jeg) ikke har vært så opptatt av, hverken smak eller interesse for å lage eller kjøpe de. Det viser seg at grunnen er bare at jeg ikke har laget egne før. For disse er jo bare nydelige! Vi har laget disse med sjokoladefyll, men du kan fint lage din helt egen versjon på fyllet, alt fra søte/ salte kremer til syltetøy. Her er det bare å bruke fantasien.
I mangel på mandelmel har vi brukt et lyst mel. De ble minst like gode, så om du ikke har mandelmel i hus kan du fint lage disse likevel.

Ingredienser makroner:

 
  • 70 g mandelmel. ev. annet glutenfritt lyst mel
  • 110 g melis
  • 2 eggehviter
  • 45 g sukker

Ev farge som konditorfarge eller kakao

Pisk eggehvite til det skummer. Tilsett gradvis litt og litt sukker mens maskinen går til du får en litt seig marengs. Bland inn valgfri konditorfarge eller kakao.

Rør sammen melblandingen og marengsen. Røren skal være “seig” , men litt flytende.

Bruk en sprøytepose med rund tupp og sprøyt ut små makroner på et brett med bakepapir. Dunk på brettet 3-4 ganger før du setter de inn.

 Makroner skal være små, runde og så like som mulig i størrelse.

La de stå å hvile i en halvtime før du setter de i ovnen.

Stek på 150C i 12 minutter.  De ferdigstekte makronene skal ha en glatt og jevn overflate.

Tips: Har du stekt dem for lenge og de har begynt å sprekke? Spray dem øyeblikkelig med vann for å få tilbake fuktigheten i kjeksene.

La de hvile i 20-30 minutter før du sprøyter på fyll på den delen. Sett forsiktig på den andre. Klem forsiktig på de så fyllet sprer seg til kanten på kjeksene.

Sjokoladekrem:

  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 1 knivsodd salt
  • 3 ss fløte
  • 2 ss kakao


#pappautengluten #glutenfrie #franske #sjokolade #makroner #aktiv #trening #familie #utengluten #cøliaki #marathon #runner #foodblogger #cookbook #french #chocolate #macrons #glutenfree #dad #celiac

4 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.