Når du tydeligvis har spist gluten, men ikke vet fra hva…

når du har fått i deg gluten men ikke vet hvordan
når du har fått i deg gluten men ikke vet hvordan

Som de fleste som har cøliaki vet, merker du definitivt når du har spist gluten. Kroppen reagerer voldsomt, og du får enten magesmerter, oppkast, hyppige toalettbesøk, magekramper, slapphet og/ eller utslett. Dette er noen av reaksjonene som kjennetegner ett inntak av gluten for en med cøliaki. Det finnes også noen som ikke får reaksjon, men det betyr ikke at kroppen din ikke reagerer. Tarmtottene dine reagerer uansett på ett inntak av gluten enten du merker det eller ikke.

Stort sett vet du/ eller du tror du vet, hva du har spist når du får en reaksjon. Kanskje har du vært på besøk hos noen og du er usikker på om maten var trygg? Eller du har du vært på en restaurant og du lurer på om det kan skyldes en såkalt  "kryss-smitte", altså dårlige kjøkkenrutiner mtp håndtering av glutenfri mat.  I disse tilfellene har du en ide om at inntaket kan stamme fra nettopp dette.

Men hva med de gangene du ikke aner hva det kommer av? For andre gang denne påsken har Sevastianos fått en reaksjon som samsvarer 100% med inntak av gluten. Han blir ekstremt slapp og han får masse utslett på albuer, hender og knær. Han har lange toalettbesøk med (unnskyld!) mengder av avføring. Og da lurer vi selvfølgelig på hva dette er?  Vi vet nesten 100% sikkert at han ikke har fått i seg gluten da det ikke finnes noe som helst vi kan koble det til. Han kan selvfølgelig ( på skolen) ha fått i seg "spor av "gluten,  men jeg tror ikke det. Sevastianos reagerer på "spor av" gluten, men denne reaksjonen er alt for voldsom i forhold til det han har fått før.

Denne gangen vet vi rett og slett ikke, og vi finner ingenting vi kan koble det opp mot. Så, for andre gang på kort tid, ser det ut som om han har spist mengder av gluten uten at han har gjort det. Jeg tenker at med tanke på den reaksjonen han nå har fått skulle du tro at han hadde spist ett helt fullkorn brød sammen med en diger tallerken glutenholdig pasta, OG 4 skolebrød (med gluten)....

Er det flere av dere som opplever dette? Legg gjerne igjen en kommentar til oss dersom du også får voldsomme reaksjoner uten å vite helt sikkert hvor det kommer fra.

Takk for at dere følger oss!:)

Pappa`n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfritt #kosthold #cøliaki #cøliakiforeningen #aktiv #matglad #glutenfri #pappa #utengluten

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille