Pappa uten gluten
Å leve med cøliaki

Når Mac Donalds blir redningen.

I går skulle vi på kafe, men nok en gang ble Mac Donalds redningen. Å ha cøliaki handler om så mye mer enn en allergi eller en intoleranse. Begge deler er like vanskelig for den det gjelder, men ved cøliaki er trygge kjøkkenrutiner alfa og omega for å ikke bli skikkelig syk.


Det nytter ikke tilby glutenfritt og bare bytte ut melet eller brødet. Du MÅ passe på at rutiner for håndtering av glutenfritt er fulgt. I går havnet vi nok engang på McDonald’s da vi ikke fant noe annet sted å spise i nærheten som var trygt. Supert for Sevastianos, not so much for oss andre.
Jeg blir litt irritert når kafeer og spisesteder tilbyr glutenfritt, men likevel har glutenholdig og glutenfritt side om side. For de som ikke vet det skaper det enorm fare for kryssmitte, og det vil være helt uaktuelt for en med cøliaki fordi det vil inneholde betraktelig mer gluten enn “spor av”. Hvorfor har ikke kafeer og restauranter samme regler for merking av allergener som matvareprodusenter?
Når du først tar deg bryet med å lage til kundene dine bør det jo være nettopp glutenfritt? På stedet vi var i går var den glutenfrie kaken plassert midt mellom to MED gluten. Det var smuler overalt. Jeg tør påstå at den kaken inneholdt mer gluten enn bare “spor av”. Det virket heller ikke som betjeningen syntes det var verdt å bruke tid på å vidreformiddle at det ville være lurt med en annen plassering på den glutenfrie kaken….
Poenget er at med veldig små justeringer kan flere steder tilby trygge alternativer for en med cøliaki. De må bare ta det litt seriøst først…..

Ja til #cøliakivennlig merking!

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.