Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Pappa uten gluten´s saftige gulrotrundstykker

Pappa uten gluten´s saftige gulrotrundstykker
glutenfrie gulrotrundstykker
Pappa uten gluten´s saftige gulrotrundstykker

Ny uke, nye matpakker! Gi deg selv en god start med disse rundstykkene! Disse saftige, glutenfrie gulrotrundstykkene, har vi bare valgt å kalle  Pappa uten gluten´s gulrotrundstykker! De er saftige og vi har fylt de med gulrot, rosmarin, havregryn frø og kjerner. Vi laget de på en blanding av grovt og fint mel, men de kan også helt fint lages kun grove. Disse rundstykkene er så geniale å lage for du kan fylle de med akkurat det du vil. Det viktigste er blandingsforholdet mellom vått og tørt. Væsken kan bestå av en blanding med vann, melk, yoghurt el. rømme, og melblandingen kan du bruke det du har av mel, frø, kjerner osv. tilgjengelig. Perfekt å lage når du vil bruke opp "rester" av det du har. Du kan også ha litt revet eple i deigen. Mange muligheter her altså.

 

  • 300 g lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
  • 350 g grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten (spar 50 g til utbaking)
  • 3 ss glutenfrie havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ss linfrø
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 2 ss solsikkekjerner
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ½ ts salt
  • 2 gulrøtter, raspes
  • 1 ss finhakket rosmarin
  • 4 dl vann
  • 2 dl melk
  • 2 ss yoghurt, rømme el. Kesam
  • 1 ss honning el. Sirup
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 egg til pensling
  • 2 ss valgfrie frø og kjerner til topping

 

 

  1. Ha alle de tørre ingrediensene, bortsett fra gjær i en bakebolle. Tilsett revet gulrot og rosmarin. Rør godt.
  2. Bland sammen vann, melk yoghurt, honning og gjær. Rør godt og la stå til gjæren bobler.
  3. Ha så det våte i det tørre og rør godt til du har en jevn og fin deig. Gjerne litt klissete. Tilsett mer mel eller væske om nødvendig. La deigen heve lunt i minimum 1 time.
  4. Ha deigen over på en lett melet overflate. Del deigen i 10 like store emner. Trill ut hvert emne til et rundstykke. Legg rundstykkene på et stekebrett dekket med bakeark. Pensle meg pisket egg, og strø over valgfrie frø og kjerner. Etterheves i 30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 200 °
  6. Stek rundstykkene gyllne i cirka 20 minutter. Avkjøl på rist.

 

Pappa uten gluten´s saftige gulrotrundstykker

#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #gulrot #rundstykker #matpakke #matpakketips #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #baking #rolls #celiac #vegetar

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.