Pappa uten gluten

Påskens fineste egg?

Med disse på bordet pynter du definitivt opp påskefrokosten. Det tar ikke lang tid heller og det eneste du trenger er egg, rødkål og litt eddik.

Vi har som tradisjon å male egg hver påske. Det er en tradsiskln vi har tatt med oss fra Hellas. Der maler de eggene røde og på første påskedag er det en konkurranse i hver familie om hvem som har det “sterkeste” egget.

Konkurransen går ut på at to og to slår egget mot hverandre og den som har egget som ikke knuser “går videre”.

I og med at vi ikke får tak i den knallrøde fargen man bruker i Hellas går vi for egenkomponerte farger og metoder. I går laget Sevastianos en video hvor han vider hvordan du enkelt kan lage mønster på eggene dine bare ved bruk av en strømpebukse, konditorfarge og noen blader. Resultatet ser du her: Sevastianos lager påskens fineste egg

Du kan også bruke andre farger og metoder. Som naturlig farge kan du for eksempel bruke skallet fra en gul eller rød løk, rødkål eller du kan bruke konditorfarge. Resultatet ser du her: Tips til å dekorere egg til påske.

Vi har brukt rødkål i dag og resultatet ble så bra! Rødkålen har laget kjempefine mønster og farger.

Du trenger:

  • Egg
  • 1 pk rødkål
  • 2 ss eddik

Kok opp vann med rødkål, eddik og egg (så mange du vil lage).

La eggene koke i minst 10 minutter. La eggene ligge i 40 minutter til 1 time i samme vann etter koking. Du vil de at fargen blir sterkere jo lenger de ligger i vannet.

Ta opp eggene og tørk av vannet med et papir.

.

.

.

#pappautengluten #glutenfri #påske #påskeegg #godtno #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #running #dad #cooking #glutenfree #food #easter #eastereggs #foodblogger #cookbook

Den store glutenfrie julebakeboka

Besøk vår nettbutikk

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat