Blog posts

Pavlova

Pavlova

Kaker / dessert

image

17 Mai er rett rundt hjørnet og de aller fleste er godt forberedt. Nettopp fordi butikkene stengte i går var det mange som måtte planlegge litt ekstra. ( visse dagligvarekjeder holder likevel åpent både søndag og helligdager…)

Denne desserten synes jeg hører til på 17 mai. Den ser imponerende ut og smaker himelsk. Min kones farmor lager verdens beste pavlova. Under ett selskap i fjor hadde hun laget den, og lagret den hos oss…Ikke særlig smart, og hele familien sto å smugspiste deler av den i boden. Inkludert bikja, men det er en helt annen historie😉

Vi har testet ut Toro ferdigmiks, pavlova. Den var enkel å lage, smakte godt og den er selvfølgelig glutenfri. Sevastianos pyntet kaken å serverte oss limonade til.

image

For de av dere som har alt på stell, og som er godt forberedt kan dere prøve denne oppskriften fra trinesmatblogg.no:

PAVLOVA

3 eggehviter
en klype salt
125 g sukker
(eventuelt 1/2 ss maisenna og 1 ts bringebær-/hvitvinseddik)

KREM OG GARNITYR

3 dl kremfløte
1/2 vaniljestang el. 1 ts (ekte) vaniljesukker
1-2 ts sukker
ca. 200 g friske bær, for eksempel bringebær og blåbær
mynte

BRINGEBÆRSAUS

150-200 g friske eller frosne bringebær
1- 2 ss bringebæreddik (kan sløyfes)
ca. 2 ss melis

Sett stekeovnen på 120c varmluft.

Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket eggehviten stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper, og pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett ca. halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. 3 minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Tilsett deretter resten av sukkeret litt etter litt, og pisk til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.

(Denne oppskriften gir sprø marengs. Dersom du heller ønsker en litt seigere konsistens på marengsen kan du blande ca. 1/2 ss maisenna sammen med den andre halvparten av sukkeret og tilsette det mot slutten (som beskrevet ovenfor). Vend deretter forsiktig inn ca. 1 ts bringebær-/hvitvinseddik med en slikkepott til slutt.)

Kle et bakebrett med bakepapir. Ha marengsen i en sprøytepose eller plastpose og sprøyt ut 6 små “reder” (ca. 8 cm i diameter, med en ekstra “runde” eller to langs ytterkanten). Stekes midt i ovnen på 100 grader (varmluft) i ca. 1 time, til marengsen er crispy inni. Skru av ovnen og la den stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt. Marengsbunnene kan stekes flere dager før den skal serveres. Ha eventuelt litt bakepapir rundt marengsene og oppbevar dem tørt frem til de skal pyntes.

Knus bringebærene med en gaffel eller lignende og bland dem sammen med bringebæreddiken. Smak til med melis til du får ønsket sødme på sausen. Sil sausen gjennom et dørslag eller lignende slik at du får fjernet de fleste bringebærfrøene. Dette kan også forberedes et par dager før servering (eventuelt fryses ned)

Kilde: trinesmatblogg.no.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *