Blog posts

Pizza della Sevastianos

Pizza della Sevastianos

Barnas kjøkken, Pizza

GLUTENFRI PIZZA DELLA SEVASTIANOS Trenger du tips til en barnevennlig (like effektiv for voksene) pizzadeig skal du forsøke Sevastianos sin. Den er enkel å lage, hever perfekt, og er like enkel å kjevle ut som en «vanlig» pizza. .Denne oppskriften er perfekt å gi til skolen (mat og helse), i barnehagen eller som tips når noen lurer på hva de skal bake til barnebursdagen. Eller hvorfor ikke bare la barna lage den selv? Sevastianos har laget en helt enkel deig og tomatsaus (Sveip)som alle kan klare. Bunnen blir perfekt tykk og skorpen sprø. Skikkelig «mat»pizza. Akkurat som du har savnet.

Oppskrift på tomatsaus finner du her.

 

Pizzabunn:

 • 350 g lyst glutenfritt mel (spar 50-70 g til utbaking)
 • 2 dl lunket vann
 • 1 ss sukker
 • 1 ts salt
 • 1 pose gjær

Ha alt det tørre, bortsett fra gjær og sukker i en bakebolle. Bland ut gjæren og sukker i lunket vann. Når gjæren «bobler» er den klar. Hell det våre i det tørre og rør godt. Deigen lan godt være litt klissete før heving. Sett lunt i en times tid. Kjevle ut deigen. Tilsett mel om det trengs. Ha deigen over på et bakeark, legg på tomatsaus, ost og Chorizo.

Stekes i forvarmet ovn på 200 C i cirka 20 minutter.

 

Oppskrift og bilder; Sevastianos .

Pizza della Sevastianos
Pizza della Sevastianos
Pizza della Sevastianos

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #denstoreglutenfriebakeboka #pizzadellasevastianos #glutenfri #hjemmelaget  #pizza #barnaskjokken #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #matstart #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #pizza #celiac

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

1 Comment

 1. Hanne
  17/02/2020 at 22:41
  Reply

  Hei. Superenkel oppskrift som jeg måtte teste ut, men pizzadeigen ble helt kompakt med bare 300 gr mel, og umulig å heve. Er det riktig med kun 2 dl væske?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *