Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Poke bowl

poke bowl
poke bowl

Jeg har fått en ny favoritt rett. Jeg har fått fullstendig dilla på denne freshe retten fra Hawaii. Poke er en Hawaiiansk streetfood eller skal vi si strandmat. Det smaker så utrolig godt og du får virkelig følelsen av at du spiser sunt. Ser helt klart for meg å spise denne retten mens du sitter på stranden å ser på solnedgangen og på bølgene..

Navnet spiller på hawaiianske poke – som betyr del, eller å kutte eller dele. Og hvis du lurer på det, det uttales ganske rett frem – på-keh.

Du kan bruke laks, tunfisk, kveite eller skalldyr, velg de du har tilgang på og det du liker. Jeg synes salma laks er veldig godt i denne retten.

Poke består enkelt bare av marinert fisk, sesamfrø og hakket vårløk, men du kan også tilsette ulike grønnsaker eller frukt som avokado, mango og salat, eller servere i en bolle med sushi-ris for en mer mettende rett.

Jeg har laget min egen variant og denne gangen uten ris. Originalt brukes shoyu, en tykkere variant av soyasaus, men det smaker like godt med helt vanlig glutenfri soyasaus.

Du kan fint marinere fisken i soyasaus, litt limejuice, chili, hvitløk og koriander om du ønsker det. Jeg pleier å ha litt soyasaus over tilslutt. Men det som er så fint med denne retten er at man har mange valgmuligheter på hvordan man ønsker å tilberede den.

Du trenger:

  •  400 g salmalaks i litt store terninger
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 1 finhakket vårløk
  • 1 lime
  • 1 knivsodd finhakket chili
  • Finhakket koriander
  • Sesamfrø til pynt
  • glutenfri soyasaus

Finhakk koriander, chili og vårløk. Kutt avokado og mango i terninger, tilsett limejuice, krydder å bland godt. Fordel i 2 boller, ha i laksen, strø over sesamfrø og noen blader koriander til slutt. Server med soyasaus til.

 

poke bowl
poke bowl

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #hverdag #utengluten #aktiv #matglad #pappa #naturligglutenfritt #cøliaki #hjemmelaget #oppskrift #godtno #matbloggsentralen #godtno #matstart #cøliakiforeningen #astmaogallergi #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #pokebowl #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.