Pulled pork, glutenfritt burgerbrød, bbq saus & chilimajones

image

Pulled pork:

Pulled pork er en amerikansk matrett fra sydstatene. Den består av svinekjøtt, som er langtidsgrillet over trekull. Pulled pork grilles normalt i 12–15 timer ved temperaturer mellom 110 og 130°.

Den kan fint lages i ovnen også. Trines matblogg har en fantastisk oppskrift på denne som jeg har brukt flere ganger:

http://trinesmatblogg.no/2014/04/04/pulled-pork-med-bbq-saus-og-coleslaw/

Den kan også kjøpes ferdig og det gjorde vi:) I går jukset vi litt ( pga dårlig tid) så vi kjøpte også ferdige glutenfrie hamburgerbrød fra Fria, men oppskrift på glf hamburgerbrød finner du her på bloggen.

Sett steken i ovnen på 180c i ca 25-30 min. Bruk en form som bare er litt større en steken. Dette for at stekesjyen ikke fordamper.

Bbq saus;

  • Stekesjy fra steken
  • 1 boks tomater. Bruk stavmikser.
  • 1 ts sterk sennep
  • 1 ts eddik
  • 1 ts brunt sukker
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts hakked chili

La sausen småkoke i ca 20 min

Denne smaker veldig godt med coleslaw til:

  • ca. 300 g hodekål, finsnittet
  • 1-2 gulrøtter, revet eller finsnittet
  • 1 ts salt
  • 1 eple, i tynne staver
  • 1 dl majones
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 2-3 ss sitronsaft
  • sukker og litt salt

Chilimajonesen dropper du om du har coleslaw til. Vi fylte våre med frisk salat, tomat, løk og chilimajones.

Chilimajones:

  • 1 pose/ tube majones
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 ts hakket chili
  • 1 ts sennep
  • litt sitronsaft og olivenolje

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille