Vi er så heldige å ha en nabo som jakter. Det resulterte i en full fryser i høst. Få ting som smaker bedre en kortreist, for ikke å snakke om ureist mat. I går lagde vi hamburgere av reinsdyr. Smakte helt vanvittig godt! Sevastianos spiste to på rappen og de var store:)
Du trenger:
- 600 gr reinsdyrkjøtt. Hakket eller malt opp
- Salt / pepper og 1 ss timian
Blandes godt. Du trenger ikke tilsette hverken vann, egg eller brød i disse. Den fine kjøttdeigen binder helt naturlig. Form 4-5 burgere. Våre ble ganske store og tykke.
Stekes i smør på høy varme. Ca 3 minutter på hver side.
Fetakrem:
Denne inneholder laktose,men det er sikkert mulig å finne alternativ uten.
- 1 beger rømme
- 100 gr fetaost
- 1 ts rød pesto. Eldorado
Stekte poter:
- 5 store poteter
- Salt/pepper/timian eller oregano/ olivenolje
Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen. Ha over godt med med olivenolje, timian/oregano , salt og pepper.
Stek i 20 minutter
#glutenfri #laktosefri #eggfri #pappautengluten #kapersoliven #matprat #melkefri #burger #hamburger #godtno #eldorado #hattings #glutenfree #burgerbreads # matblogg #matbloggsentralen #aktiv #matglad #pappa #ncfu #cøiaki #celiac