Risotto al limone

Risotto al limone
Risotto al limone

Sunshine on a plate, eller risotto al limone som det også heter, er ikke bare enkelt å lage, det er også veldig digg! Med deilige smaker av hjemmelaget kraft, persille, smør, sitron, hvitløk, vin og parmesan blir dette fort en favoritt for store og små matelskere.

  • 350 g risottoris
  • 8 dl kraft (du kan bruke 8 dl ferdig utblandet glutenfri buljong)
  • 2 d hvitvin (kan sløyfes, men øk da mengden med kraft)
  • 70 g revet parmesan
  • 20 g smør
  • 1 bunt finhakket persille
  • 2 fedd hvitløk
  • saften av en sitron
  • 1/2 ss revet sitronskall
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper etter smak
  1. Varm oljen i en tykkbunnet panne og tilsett risottoris. La det surre rundt til risottoen er blank.
  2. Tilsett hvitløk, smør, sitronsaft, skall og persille. Rør godt og hell over vin. La det koke til vinen er absorbert.
  3. Hell over kraft og la det koke på lav varme under konstant omrøring. Tilsett parmesan og rør videre.
  4. Risottoen skal ha en kremet konsistens.
  5. Smak til med salt, pepper og ekstra parmesan til topping.

 

Risotto al limone

#pappautengluten #glutenfri #risotto #allimone #aktiv #trening #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #glutenfree #food #risotto #cookbook #foodblogger

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille