Rundstykker til Halloween
Rundstykker til Halloween? Disse luftige og gode rundstykkene passer perfekt til frokostbordet, og siden Halloween er rett rundt hjørnet, hvorfor ikke forme de som små gresskar? Vi så de for noen dager siden på nettet, tror det var hos @brodogkorn, og vi måtte selvfølgelig teste de i glutenfritt. Rundstykkene ble kjempegode og luftige, og de er veldig enkle å lage.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på Rundstykker til Halloween. Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Holdbarhet
Disse holder godt på benken, men vi anbefaler å fryse ned dersom du ikke spiser de opp. Frys de da hele og unngå å skjære i de. Tines i ovn på 160 C i cirka 8 minutter for et nystekt resultat.
Ingredienser( Denne oppskriften gir 6-8 rundstykker):
- 400 g lyst glutenfritt mel
- noen tråder safran
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 ss honning eller sirup
- 1 pakke tørrgjær
- 100 g smør
- 2 dl vann
- 1 dl melk
- 50 g yoghurt/ rømme eller Kesam
- 70-100 g mel til ubaking
- 1 egg pisket med 2 ss melk til pensling
- 6-8 nelliker til pynt
- Start med å forvarme ovnen til 200 C.
- Rør ut gjær, sukker og honning/ sirup i vannet. Når det bobler tilsetter du melk, yoghurt og smeltet smør. Rør godt. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett væskeblandingen. Rør godt og elt deigen til du har en jevn, fin deig.
- La deigen heve under et kjøkkenhåndkle/plastfilm på et lunt sted i cirka 1 time.
- Trill ut boller av deigen og la de etterheve i cirka 30 minutter, på en melet overflate. Dekk med et kjøkkenhåndkle.
- Klipp forsiktig i siden av bollene (6 snitt) rundt kanten mot midten av bollene.
- Pensle de, og stikk ned en hel nellik i midten av hver bolle.
- Stekes i forvarmet ovn på 200 C i cirka 15 minutter. Avkjøles på rist.


Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka