Rundstykker til Halloween

Glutenfrie gresskarrundstykker
Glutenfrie gresskarrundstykker
Glutenfrie gresskarrundstykker

Disse luftige og gode rundstykkene passer perfekt til frokostbordet, og siden Halloween er rett rundt hjørnet, hvorfor ikke forme de som små gresskar? Vi så de for noen dager siden på nettet, tror det var hos @brodogkorn, og vi måtte selvfølgelig teste de i glutenfritt. Rundstykkene ble kjempegode og luftige, og de er veldig enkle å lage.

Ingredienser( Denne oppskriften gir 6-8 rundstykker):

  • 400 g lyst glutenfritt mel
  • noen tråder safran
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ss honning eller sirup
  • 1 pakke tørrgjær
  • 100 g smør
  • 2 dl vann
  • 1 dl melk
  • 50 g yoghurt/ rømme eller Kesam

 

  • 70-100 g mel til ubaking
  • 1 egg pisket med 2 ss melk til pensling
  • 6-8 nelliker til pynt
  1. Start med å forvarme ovnen til 200 C.
  2. Rør ut gjær, sukker og honning/ sirup  i vannet. Når det bobler tilsetter du melk, yoghurt  og smeltet smør.  Rør godt. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett væskeblandingen. Rør godt og elt deigen til du har en jevn, fin deig.
  3. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle/plastfilm på et lunt sted i cirka 1 time.
  4. Trill ut boller av deigen og la de etterheve i cirka 30 minutter, på en melet overflate. Dekk med et kjøkkenhåndkle.
  5. Klipp forsiktig i siden av bollene (6 snitt) rundt kanten mot midten av bollene.
  6. Pensle de, og stikk ned en hel nellik i midten av hver bolle.
  7. Stekes i forvarmet ovn på 200 C i cirka 15 minutter. Avkjøles på rist.
Glutenfrie gresskarrundstykker
Glutenfrie gresskarrundstykker
Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille