Blog posts

En glutenfri russetid

En glutenfri russetid

Å leve med cøliaki
Illustrasjonsbilde apotek 1

Russetiden er i full gang (bokstavlig talt) og bortsett fra de opplagte utfordringene som følger med å feste i en måned i strekk ( eller lenger?) er jeg spent på hvordan man løser det når man har cøliaki.

For det første; jeg skal absolutt ikke reklamere for alkohol, men glutenfritt øl er jo lett å få tak i. Det har de både på polet og i butikk. Norsk cøliaki forening har også satt opp forslag til hva som er trygt av alkohol. Det ser du her:  http://www.ncf.no/tips-rad/nettprat/arkiv?cat=Alkohol

For det andre er det jo mat. Hvordan løser du det? Det er ikke bare å stoppe på en bensinstasjon for å kjøpe en burger/ pølse å satse på at det går fint. Ikke vet du om rutinene blir fulgt og om det da er trygt for deg heller. Selv om du kanskje ikke på den tiden av døgnet bryr deg mest om kjøkkenrutinene på en bensinstasjon er det utrolig viktig likevel.

Alle (undertegnete inkludert) som har vært på en liten snurr vet at man blir utrolig sulten utover kvelden og helst skulle du hatt mat NÅ!  Så hva gjør man da? Jeg spurte en ekspert, altså en russ MED cøliaki og her er hans tips:

Russebussen stopper stort sett alltid ved en McDonald's og da er det jo enkelt å bestille en
dobbelt mc Cheese m glutenfritt brød 😉 Øl er ikke noe problem, men bensinstasjonene
er veldig variable med utvalg av glutenfrie lomper eller pølsebrød - da blir
alternativet en pølse uten noe. Trikset er også å ha med type nøtter eller
glutenfrie energibarer just in case.

Gode tips og Mac Donalds er faktisk stort sett veldig gode på rutiner med håndtering av glutenfri mat, så får man heller (forhåpentligvis) leve litt sunnere etter endt feiring.  Og litt ekstra energi i form av energibarer i russetiden er kanskje lurt for de fleste. Cøliaki eller ikke:)

Trenger du råd eller tips til en glutenfri hverdag (russetid) anbefaler jeg deg å sjekke med Norsk cøliaki forening.

Ønsker du å lese mer om russetiden fra en mamma´s ståsted bør du sjekke ut russebertemamma. Hun har definitivt ett tips eller ti:)

Jeg ønsker alle russ en herlig fortsettelse av russetiden, og jeg priser meg lykkelig for at det er ca 10 år til vi trenger å bekymre oss for dette....

Hva er ditt beste tips for en glutenfri russetid? Legg gjerne igjen en kommentar med ditt beste tips, og hva som er den største utfordringen?

 

#pappautengluten #russetid #russebertemamma #cøliaki #cøliakiforeningen#detglutenfrieverksted #aktiv #matglad #pappa #utengluten

 

 

 

 

 

 

 

Uaktuelt når du ikke tåler gluten
Uaktuelt når du ikke tåler gluten
image

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *