Pappa uten gluten
We´ll be back.....

Du sier pris, jeg sier Eurocash

We´ll be back.....

-reklame-

Vi har lenge snakket om å ta en tur til Eurocash eller nærmere bestemt Strømstad for å sjekke ut det glutenfrie tilbudet. Ikke et vondt ord å si om det som finnes i butikk i Norge, men noen ganger er det hyggelig å finne litt andre ting en det vi er vant med å finne, og til litt andre priser. Hvis du skal argumentere for hvorfor man bør reise over grensen for å handle kommer du ikke unna lav pris, enormt utvalg og tilgjengelighet.

Vi ble invitert av Eurocash for å ta turen over grensen for å se på det glutenfrie tilbudet deres. Det sier man selvfølgelig ikke nei til så vi satte oss i bilen å kjørte over til Strømstad for å sjekke ut det glutenfrie Mekka.

For Elisabeth er alt som inneholder en biltur med innlagt kaffestopp, shopping, strålende sol og muligheten til å ligge i 110 Km/t nesten hele veien en helt uslåelig kombinasjon, derfor gjorde vi denne dagen til noe mer enn bare shopping. Det ble rett og slett en liten ferie i hverdagen, kun 1 1/2 time unna Oslo. #relationshipgoals unnagjort:)

 

roadtrip til Svea

Et lite tips om du reiser med barn (eller med Elisabeth) og vil stoppe underveis har Deli De Luca et bra utvalg av glutenfritt. Vi fikk blant annet tak i en kjempegod glutenfri panini. Der virket de også veldig bevisste på håndtering av glutenfri mat, så det er kanskje verdt å stoppe der om du reiser med barn eller bare vil strekke på beina.

Eurocash har flere butikker langs grensen. Informasjon om butikker, kjøreavstand og åpningstider finner du her

Vel fremme i  Strømstad og hos Eurocash møtte vi det som må være Sveriges hyggeligste butikksjef. Han viste oss rundt i butikken og vi fikk en hyggelig prat sammen. I tråd med at etterspørselen etter glutenfritt øker utvikles det også stadig nye produkter. Prisen er vesentlig lavere i Sverige noe som sannsynligvis er grunnen til at så mange nordmenn daglig tar turen over grensen. En ting er at det glutenfrie tilbudet er mye større, men det finnes så utrolig mye mer som er naturlig glutenfritt og som absolutt fortjener en plass i handlekurven.

Mange forbinder grensehandel med harryhandel, men det er absolutt ikke noe harry hverken med prisene de har der, ønsket om å handle billig, folk som jobber der eller utvalget generelt.

 


Strømstads hyggeligste butikksjef
Strømstads hyggeligste butikksjef

Eurocash sin forretningsidé er enkel; nemlig å være grensens beste matkjede, med den beste kvaliteten og til priser som alltid ligger litt lavere enn konkurrentene.

De har tilbud på mange varer hver uke og ukens tilbud finner du her her

Eurocash har et enormt utvalg med over 10 000 varer i sortimentet til markedets beste priser. Det er rett og slett gøy å handle når du ser prisene de har der. Du kan mene akkurat det du vil om grensehandel men du kan ikke si at det ikke er billig og at de ikke har et enormt utvalg. For det er det og det har de. Punktum.

Lurer du på hva vi kjøpte? Jeg og Sevastianos har litt ulike meninger om hva som lønner seg å kjøpe der. Jeg tenker økonomi og han tenker utvalg i form av kjeks, godis og snacks. Heldigvis ble vi ganske enige om hva som skulle være med hjem igjen. Jeg skulle gjerne vist dere bilder av alt som fikk være med hjem igjen, men da tviler jeg på at dette innlegget noen gang hadde blitt ferdig. Elisabeth sverget på at bilen svaiet da vi hadde lastet inn alt.

Hvis du baker mye anbefaler jeg deg å kjøpe glutenfritt mel. Ikke bare grunnet prisen, men også for kvanta. Vi kjøpte flere 1 kg pakker og siden det har lang holdbarhet er det bare å hamstre.

Jeg synes ofte det er vanskelig å finne kokesjokolade og hvit sjokolade som ikke inneholder spor av gluten, men det var ikke noe problem hos Eurocash. Det står ikke i den glutenfrie-avdelingen, men i bakeavdelingen og de har mange forskjellige typer og varianter.

 

 

 

glutenfri kokesjokolade
mel så langt du ser..
gull og sølvstøv til kaker
de har veldig mange forskjellige typer mel

Eurocash har også ett stort utvalg av glutenfrie kjeks. Pepperkakene er endelig i butikk og ikke nok med at de hadde fått inn pepperkakene, men de hadde også kolakaker. Det tror jeg ikke jeg har sett i butikk i Norge.

 

 

 

stort utvalg av glutenfrie kjeks
glutenfrie pepperkaker
pappautengluten.no
pappautengluten.no
glutenfrie pepperkaker

En annen ting du bør få med deg er alle de forskjellige typene av glutenfritt brød og rundstykker. Sjekk ut bagettene og mini focaccia.  Sevastianos har virkelig savnet baguetter og han ble så glad da vi fant det. Focacciaen er perfekt som matpakke da de kommer i porsjonsstørrelse.

Gleder meg til å teste de med spekeskinke, ruccula, soltørkede tomater & feta…..

glutenfri focaccia i porsjonsstørrelse
pappautengluten.no
pappautengluten.no
pappautengluten.no
pappautengluten.no
pappautengluten.no

Du kan ikke reise til Eurocash uten å ta med deg svenske kjøttboller, bacon, kjøtt og ost i enorme pakninger hjem. Kjøttbollene her er dessuten helt uten spor av gluten så de kan du trygt hamstre. Bacon selges i pakker med tre og du kan kjøpe flere kilo ost og kjøtt til betydelig lavere pris. Har du plass i kjøleskapet lønner det seg å kjøpe meieriprodukter da prisen er mye lavere. Bare å kjøre på!

Dersom du hverken spiser kjøtt eller ost har de også ett stort utvalg av veganske produkter som er verdt å få med seg hjem.

 

 

glutenfrie kjøttboller
bacon fra eurocash
ost fra eurocash
Masse naturlig glutenfritt hos eurocash
2 for 89 SEK
Full handlevogn
pastabasta
We´ll be back.....
We´ll be back…..

Det absolutt beste er å komme hjem å se hvor mye godt man har fått med seg. Sevastianos elsker å gå igjennom posene når vi kommer hjem. Han sjekker hvert produkt, og det er så herlig å se hvor glad han blir når vi har funnet noe nytt. Skikkelig julaften for han.

Vi er nesten litt misunnelige på de som bor så nære at de kan kjøre over når de vil, men det tar faktisk ikke mer enn 1 1/2 time  å kjøre over fra Oslo, så dette kan du gjøre en ettermiddag du har litt tid til overs. Ta det som en hyggelig tur og en liten roadtrip til utlandet. Sett musikken på full guffe å spill favoritt musikken din, kjøp med deg kaffe å kjør over.

Du skal ikke se bort i fra at dere er enige om at turen var  både super og billig. Vår fryser er i hvertfall full og lommeboken er slettes ikke tom. Vi gleder oss allerede til å legge julehandelen til Eurocash og det anbefaler jeg deg å gjøre også.

Vi kommer til å kjøre en konkurranse her på bloggen om ikke så lenge hvor 5 stykker vil få muligheten til å vinne ett gavekort hos Eurocash, så følg med på bloggen fremover. Kanskje nettopp du vinner:)

Ønsker du å sikre deg nyheter og tilbud fra Eurocash på mail kan du skrive deg på deres nyhetsbrev her

Konklusjon; Det lønte seg virkelig å handle hos Eurocash. After all price matters! Utvalget er vesentlig større og du finner veldig mange produkter vi ikke har i Norge.

Du kan se video fra handleturen her

For ordens skyld: vi har et samarbeid med Eurocash og denne turen er sponset.

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #eurocash #sponset #roadtrip #strømstad #grensehandel #matblogg #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen

7 Responses

  1. Veldig bra innlegg! Skal til Sverige på torsdag og skal ta da turen innom eurocash. Men hvorfor kjøper du bare produkter som ikke inneholder spor av, er sønnen din veldig sensitiv?

    1. Takk for det:) Han er nok det man kaller veldig sensitiv ja, og etter flere “uhell” med produkter som inneholder spor av har vi valgt å styre unna foreløpig. Men du skal ikke se bort i fra at vi senere sakte men sikkert forsøker oss på produkter som inneholder spor av igjen. Lykke til med handling på torsdag!:)

  2. Genius rundstykkene er knallgode. Men sjekk også ut hypermat i charlottenberg. Frysedisken der er et eldorado av luksus, og tørrvare utvalget er ganske enormt på begge sider av den doble, lange frysedisken…

    1. Takk for tips!Vi var kjempefornøyd med Eurocash, men alltid greit med innspill/tips:) Super dag videre til deg

  3. hei. takk for super blogg og gode tips. vi drar gjerne på glutenfri hamstring på Nordby..har du erfaring med forskjell i pris og utvalg der i forhold til Svinesund?

    1. Takk!:) Dessverre har jeg ikke så mye erfaring. En stund siden jeg handlet på Nordby sist, men sikker på at du finner noe:) Lykke til!

  4. Pingback: My Homepage

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.