
Denne glutenfrie sitronkaken er garantert en vinner for små og store kakeelskere. Formkaker må absolutt på banen igjen for det er så vanvittig godt!
Du trenger;
- 1 kopp ( 230 gr) romtemperert, usaltet smør.
- 1 kopp ( 200 gr) sukker
- 1 ts vanilje essens
- 4 store, romtempererte egg
- revet skall av en sitron
- 2 kopper ( 260 gr) glutenfritt mel, Semper fin mix
- 2 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 1/4 kopp ( 60 ml) saften av en sitron
Sitron glasur;
- 1 kopp ( 115 gr) melis
- 2-4 ss nypresset sitronjuice
Forvarm ovnen til 180 gr og smør en rund form ( 23 cm). Dekk bunnen med bakepapir.
Visp sukker og smør hvitt og luftig (3-4 min). Bland inn vaniljeessens. Tilsett eggene, ett og ett, visp godt mellom hvert egg. Bland inn mel, bakepulver, salt, revet sitronskall. Røres godt inn. Bland så inn sitronsaften og ha deigen over i kakeformen.
Kaken skal stekes i 40-50 min i forvarmet ovn (180 c). Bruk en tannpirker for å sjekke om den er ferdig. Avkjøl kaken på rist i 15 min før du forsiktig fjerner formen. I mellomtiden lager du glasuren.
Når kaken er avkjølt legger du på glasuren. La den gjerne renne litt ned langs siden på kaken. Pynt med revet sitronskall.



Lykke til!
Pappa'n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #kake #formkake #sitronkake #cøliaki #cøliakiforeningen #aktiv #matglad #pappa #utengluten #godtno #matbloggsentralen #godtno #marathon #running 3daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #lemon #cake #celiac #foodlover #foodblogger
Silje
25/02/2016 at 14:03Denne gleder jeg meg til å prøve ut ! 🙂
Sam
13/04/2017 at 13:16Denne ble kjempegod! Siden vi er på besøk, lager jeg den i engangs aluminiumsformer kjøpt på Kiwi. Mengden røre var perfekt for to 1-liters former.
admin
14/04/2017 at 08:15Hei, så gøy at du likte den ! God påske:)
May Elisabeth
14/07/2017 at 10:00Takk for fin oppskrift! Har laget den 2 ganger og den er kjempegod
admin
15/07/2017 at 07:46Hei:)
Så bra at den faller i smak! Fortsatt fin dag:)