Glutenfri sitronkake

glutenfri sitronkake
glutenfri sitronkake

Denne glutenfrie sitronkaken er garantert en vinner for små og store kakeelskere. Formkaker må absolutt på banen igjen for det er så vanvittig godt!

Du trenger;

  • 1 kopp ( 230 gr) romtemperert, usaltet smør.
  • 1 kopp ( 200 gr) sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 store, romtempererte egg
  • revet skall av en sitron
  • 2 kopper ( 260 gr) glutenfritt mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 kopp ( 60 ml) saften av en sitron

Sitron glasur;

  • 1 kopp ( 115 gr) melis
  • 2-4 ss nypresset sitronjuice

Forvarm ovnen til 180 gr og smør en rund form ( 23 cm). Dekk bunnen med bakepapir.

Visp sukker og smør hvitt og luftig (3-4 min). Bland inn vaniljeessens. Tilsett eggene, ett og ett, visp godt mellom hvert egg. Bland inn mel, bakepulver, salt, revet sitronskall. Røres godt inn. Bland så inn sitronsaften og ha deigen over i kakeformen.

Kaken skal stekes i 40-50 min i forvarmet ovn (180 c). Bruk en tannpirker for å sjekke om den er ferdig. Avkjøl kaken på rist i 15 min før du forsiktig fjerner formen. I mellomtiden lager du glasuren.

Når kaken er avkjølt legger du på glasuren. La den gjerne renne litt ned langs siden på kaken. Pynt med revet sitronskall. Du kan ev drysse et lag av melis over også

 

 

glutenfri sitronkake
glutenfri sitronkake

Lykke til!

Pappa'n til Sevastianos

#pappautengluten #denstoreglutenfriebakekboka #glutenfri #kake #formkake #sitronkake #cøliaki #aktiv #trening #maraton #familie #pappa #utengluten  #godtno #marathon #running #dad #cooking #glutenfree #food #lemon #cake #celiac #foodlover #foodblogger

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Hurra! Boken vår 'Den store glutenfrie bakeboka' kan endelig bestilles!Trykk her for å bestille