Blog posts

Skoleboller

Skoleboller

Annonse, Bakverk, Bok

Verdens beste glutenfrie skoleboller?

Disse, eller noe annet glutenfritt bakverk har vi nesten alltid i fryseren. Det har vi fordi det ofte dukker opp invitasjoner som krever tilrettelegging av glutenfritt.
.
På søndag fant guttegjengen ut at de skulle stå på skøyter på Frogner stadion. Alle gutta hadde «vaffel-penger» i lommen...

Jeg vet at vaflene på Frogner stadion er veldig gode, men jeg vet også at de er veldig langt fra å være glutenfrie. Så hva gjør man da? Jo, man dykker ned i fryseren, tar opp skoleboller, tiner i ovn på 160 C i 6 minutter ish, kliner på melis og kokos, og voila! Dagen er reddet! Sevastianos var like fornøyd, og han storkoste seg med skoleboller, kakao, skøyter og gutta:-)

Livet med cøliaki er ikke alltid så lett, men det behøver ikke være så vanskelig heller..

Oppskrift på skoleboller:

Ingredienser:

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll:

  • Vaniljekrem (ferdig)

Topping:

  • melisglasur
  • kokos

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)

Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen og del  bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten, trykk de ned litt på liten med en skje og ha en ts vaniljekrem i hver bolle. Etterhev i ca 30 minutter.

Stek bollene i forvarmet stekeovn ( 225°C.) i ca 12-15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist.

Pynt avkjølte skolebrød med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.

Vil du lage din egen vaniljekrem?

  • 1 stk vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 6 stk eggeplomme
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maizena

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til.

Glutenfrie skoleboller
Glutenfrie skoleboller

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #denstoreglutenfiebakeboka #glutenfrie #skoleboller #aktiv #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #running #dad #family #glutenfree #food #celiac #foodblogger #foodie

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *