Skoleboller

Glutenfrie skoleboller
Glutenfrie skoleboller

Verdens beste glutenfrie skoleboller?

Disse, eller noe annet glutenfritt bakverk har vi nesten alltid i fryseren. Det har vi fordi det ofte dukker opp invitasjoner som krever tilrettelegging av glutenfritt.
.
På søndag fant guttegjengen ut at de skulle stå på skøyter på Frogner stadion. Alle gutta hadde «vaffel-penger» i lommen...

Jeg vet at vaflene på Frogner stadion er veldig gode, men jeg vet også at de er veldig langt fra å være glutenfrie. Så hva gjør man da? Jo, man dykker ned i fryseren, tar opp skoleboller, tiner i ovn på 160 C i 6 minutter ish, kliner på melis og kokos, og voila! Dagen er reddet! Sevastianos var like fornøyd, og han storkoste seg med skoleboller, kakao, skøyter og gutta:-)

Livet med cøliaki er ikke alltid så lett, men det behøver ikke være så vanskelig heller..

Oppskrift på skoleboller:

Ingredienser:

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll:

  • Vaniljekrem (ferdig)

Topping:

  • melisglasur
  • kokos

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)

Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen og del  bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten, trykk de ned litt på liten med en skje og ha en ts vaniljekrem i hver bolle. Etterhev i ca 30 minutter.

Stek bollene i forvarmet stekeovn ( 225°C.) i ca 12-15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist.

Pynt avkjølte skolebrød med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.

Vil du lage din egen vaniljekrem?

  • 1 stk vaniljestang eller litt vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 6 stk eggeplomme
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maizena

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til.

Glutenfrie skoleboller
Glutenfrie skoleboller

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #denstoreglutenfiebakeboka #glutenfrie #skoleboller #aktiv #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #running #dad #family #glutenfree #food #celiac #foodblogger #foodie

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille