Pappa uten gluten
Foto: Margrethe Myhrer Styling: @annepanne

Skolestart og matpakker

I morgen er det skolestart, og vi må igjen smøre matpakker. Barn og unge er ofte veldig aktive, og i en hektisk hverdag er det viktig at matpakken inneholder alt det de trenger for å opprettholde aktivitetsnivået. En god og sunn matpakke gir overskudd og glede, og når matpakken ser innbydende ut blir den også spist opp!

I tillegg er det viktig at matpakken holder seg frisk selv etter noen timer i sekken. Et smart tips er også å kjøpe et lite kjøleelement om du har med mat som må holdes kald.

Vi pleier alltid å sende med en kombinasjon av grovt brød/rundstykker, frukt og gjerne grønnsaker i matpakken. I tillegg kan middagsrester, grove pannekaker og vafler samt hjemmelagde nøttebarer være gode alternativer.

Mange matpakker kan fint lages kvelden før. Jeg anbefaler deg også å ta med barna i planleggingen av ukens matpakker. Det er mer spennende å spise noe man har vært med på å lage selv. Du trenger ikke å lage små kunstverk av matpakken eller bruke ingredienser du knapt nok har hørt om, men noen små justeringer kommer du langt.

Mange synes at glutenfritt brød ikke holder seg så godt på benken. Vi abefaler deg å fryse ned brød/ rundstykker, og ta opp ved behov. Opptinng på ca 150 C i ovnen gir et (nesten) nybakt resultat.

Her er noen tips til hva som kan være godt for små og store matelsker å finne i matpakken:-)

• Middagsrester
Middagsrester er alltid populært i matpakken. Jeg er tilhenger av varm lunsj så dette er nok mitt favorittips.

• Wraps/ pitabrød
Wraps og pitabrød er perfekt i matpakken. De holder seg godt og de kan fint lages kvelden før. Fyll de med salat, ost og skinke. Disse er også perfekt i matpakken dersom det er igjen rester etter middagen. Både kjøtt, fisk kylling og karbonader er godt å ha i. Legg også i litt salat og noen tomat/ agurkskiver.

• Horn
Horn kan lages akkurat så grove eller lyse du vil, og kan fylles med tomatsaus, ost og skinke. Garantert suksess i matpakken!

• Pastasalat
Pastasalat er både enkelt og godt i matpakken. Kok pasta og bland inn cherrytomater, mais, ost i terninger, agurk eller noe annet godt.

• Grove vafler eller pannekaker
Bytt ut deler av melet med et grovt og stek pannekaker. Det smaker veldig godt med salat, ost og skinke i.

• Hjemmelagde nøttebarer
Disse redder mange i en hektisk skolehverdag. Perfekt som mellommåltid og før/ etter trening. Sønnen vår har ofte disse med seg i sekken.

• Omelettmuffins
Omelettmuffins er perfekt å lage når du vil buke opp rester i kjøleskapet. Lag omelettrøre og fyll opp muffinsformer som du steker i ovn. Gjerne med ost, pølse, løk og tomater i.

• Grove pizzasnurrer
Disse er perfekt å ha i fryseren. Enkelt å lage, og med et hav av muligheter til fyll. Et godt tips er å lage mange for disse forsvinner fort.

Vi har alltid oppskåret frisk frukt og/ eller grønnskaker med i matpakken Sevastianos. Bruk gjerne sesongbaserte frukter og grønnsaker. Du finner flere tips til matpakken både på bloggen og i den nye boken vår.

Foto: Margrethe Myhrer
Styling: @annepanne
Foto: Margrethe Myhrer
Styling: @annepanne

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.