Soltørkede tomater

Soltørkede tomater
Soltørkede tomater

Jeg elsker soltørkede tomater. De er perfekt til tapasbordet, i pastasausen eller i salater. Vi har så mange tomater i hagen at for å klare å bruke de opp har jeg satt to brett med tomater til tørk i solen.

Det krever selvfølgelig litt mer sol enn det vi har i Norge, men det kan også lages i en ovn. Ikke helt det samme, men det blir ganske gode de og.  Legger ved oppskrift på tomater i ovn under, men først;

  • tomater
  • olivenolje
  • salt

Skyll tomatene å del de i to. Legg de på ett brett med bakepapir og strø over godt med olivenolje og salt. Bland godt med en skje. Ha ett nett over og sett de til tørk i solen. Mine står på 3 dagen, men de er ikke helt ferdige enda. De trenger nok 1 ukes tid til.

Tomatplukker´n
Dagens fangst...
Dagens fangst...
Rett fra hagen
Rett fra hagen
soltørkede tomater
Klare til tørk:)

For å tørke tomater i ovn trenger du:

  • tomater
  • olivenolje
  • salt

Skjær tomatene i skiver. Om du bruker cherry tomater deles de i to. Legg de på ett stekebrett med bakepapir og ha over olje og salt.

Tips: For litt ekstra smak kan du strø over noen chili-flak eller legge over ett par kvister rosmarin.

Stekes i ovnen på 100 C i ca 4 timer. Om du har god tid kan du langtids-steke de på 60 C i 8-10 timer.

Lykke til !

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #soltørkede #tomater #glutenfri #sommer #ferie #hellas #matpaa20kvadrat #økologisk #kortreist #mat #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #nrkmat #allersglutenfritt #sundried #tomatos #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #homemade #food #celiac #vegetarian #vegan

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!