Soltørkede tomater

Soltørkede tomater
Soltørkede tomater

Jeg elsker soltørkede tomater. De er perfekt til tapasbordet, i pastasausen eller i salater. Vi har så mange tomater i hagen at for å klare å bruke de opp har jeg satt to brett med tomater til tørk i solen.

Det krever selvfølgelig litt mer sol enn det vi har i Norge, men det kan også lages i en ovn. Ikke helt det samme, men det blir ganske gode de og.  Legger ved oppskrift på tomater i ovn under, men først;

  • tomater
  • olivenolje
  • salt

Skyll tomatene å del de i to. Legg de på ett brett med bakepapir og strø over godt med olivenolje og salt. Bland godt med en skje. Ha ett nett over og sett de til tørk i solen. Mine står på 3 dagen, men de er ikke helt ferdige enda. De trenger nok 1 ukes tid til.

Tomatplukker´n
Dagens fangst...
Dagens fangst...
Rett fra hagen
Rett fra hagen
soltørkede tomater
Klare til tørk:)

For å tørke tomater i ovn trenger du:

  • tomater
  • olivenolje
  • salt

Skjær tomatene i skiver. Om du bruker cherry tomater deles de i to. Legg de på ett stekebrett med bakepapir og ha over olje og salt.

Tips: For litt ekstra smak kan du strø over noen chili-flak eller legge over ett par kvister rosmarin.

Stekes i ovnen på 100 C i ca 4 timer. Om du har god tid kan du langtids-steke de på 60 C i 8-10 timer.

Lykke til !

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #soltørkede #tomater #glutenfri #sommer #ferie #hellas #matpaa20kvadrat #økologisk #kortreist #mat #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #nrkmat #allersglutenfritt #sundried #tomatos #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #homemade #food #celiac #vegetarian #vegan

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille