Pappa uten gluten

Søndagslunsj

image

Jeg elsker søndagslunsj med familie og venner! Jo flere, jo bedre. Da vi bodde i Hellas gikk vi alltid ut å spiste lunsj på søndager med venner. Gjerne på en taverna ved havet. De lunsjene kunne vare i mange timer med mye god mat og ( mye:) godt drikke. Dessverre ingen havutsikt her vi bor nå, og det er også litt vanskelig å gjenskape stemmingen det gir å spise ute ved sjøen, men det er fullt mulig å invitere venner på lunsj her i Norge og:) Og det trenger ikke planlegges så nøye heller. Kok litt pasta, bak ett brød å be gjestene ta med seg is eller noe å drikke. Poenget er jo bare å treffes😉

I dag fikk vi en liten følelse av at våren er på vei her i Oslo. Jeg startet dagen med en 20 km løpetur i vårværet. Etterpå gikk vi en lang tur i parken med guttaboyz, kjøpte en engangsgrill på veien å lot Sevastianos og gutta grille noen pølser i hagen, mens jeg startet matlagingen på kjøkkenet. I dag står glf pitabrød, marinerte kyllinstrimler og tzatsiki fra i går på menyen. Tzatsiki kan med fordel stå i kjøleskapet ett døgn for at smakene skal sette seg skikkelig.

  • Glutenfrie pitabrød ca 8 stk:

2 dl melk + 1 dl vann
25 gram gjær
1 ts salt
1 ss mykt smør
400 glutenfritt mel
Ha mel og salt i en bakebolle. Tilsett lunken væske (melk og vann) hvor du har rørt ut gjæren. Kjør dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet. Tilsett så det myke smøret. La deigen elte i 15-20 minutter. Deigen skal være elastisk og glatt.

La deigen heve i ca 20 minutter

Del så deigen i 8-10 deler som du ruller ut til boller – la disse hvile et par minutter under håndkle – før du kjevler dem flate. Legg så 4 på hvert brett som er kledd med bakepapir.

Stekes på 275 grader i 5-6 minutter.

Om du vil ha de litt sprøere kan de stekes i litt olje i pannen med salt/ pepper/ tørket oregano

 

  • Marinert kylling i strimler:

4 kyllingfileter skåret i strimler

Ha 3-5 ss olje, saften av 1/2 sitron, salt, pepper, 1 ss sennep, timian, karri i en bakebolle å tilsett kyllingen. Blandes godt. Stekes litt olje på middels varme.

Serveres med salat, tomater, oliven, rødløk og feta.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.