Søndagslunsj

image

Jeg elsker søndagslunsj med familie og venner! Jo flere, jo bedre. Da vi bodde i Hellas gikk vi alltid ut å spiste lunsj på søndager med venner. Gjerne på en taverna ved havet. De lunsjene kunne vare i mange timer med mye god mat og ( mye:) godt drikke. Dessverre ingen havutsikt her vi bor nå, og det er også litt vanskelig å gjenskape stemmingen det gir å spise ute ved sjøen, men det er fullt mulig å invitere venner på lunsj her i Norge og:) Og det trenger ikke planlegges så nøye heller. Kok litt pasta, bak ett brød å be gjestene ta med seg is eller noe å drikke. Poenget er jo bare å treffes😉

I dag fikk vi en liten følelse av at våren er på vei her i Oslo. Jeg startet dagen med en 20 km løpetur i vårværet. Etterpå gikk vi en lang tur i parken med guttaboyz, kjøpte en engangsgrill på veien å lot Sevastianos og gutta grille noen pølser i hagen, mens jeg startet matlagingen på kjøkkenet. I dag står glf pitabrød, marinerte kyllinstrimler og tzatsiki fra i går på menyen. Tzatsiki kan med fordel stå i kjøleskapet ett døgn for at smakene skal sette seg skikkelig.

  • Glutenfrie pitabrød ca 8 stk:

2 dl melk + 1 dl vann
25 gram gjær
1 ts salt
1 ss mykt smør
400 glutenfritt mel
Ha mel og salt i en bakebolle. Tilsett lunken væske (melk og vann) hvor du har rørt ut gjæren. Kjør dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet. Tilsett så det myke smøret. La deigen elte i 15-20 minutter. Deigen skal være elastisk og glatt.

La deigen heve i ca 20 minutter

Del så deigen i 8-10 deler som du ruller ut til boller – la disse hvile et par minutter under håndkle – før du kjevler dem flate. Legg så 4 på hvert brett som er kledd med bakepapir.

Stekes på 275 grader i 5-6 minutter.

Om du vil ha de litt sprøere kan de stekes i litt olje i pannen med salt/ pepper/ tørket oregano

 

  • Marinert kylling i strimler:

4 kyllingfileter skåret i strimler

Ha 3-5 ss olje, saften av 1/2 sitron, salt, pepper, 1 ss sennep, timian, karri i en bakebolle å tilsett kyllingen. Blandes godt. Stekes litt olje på middels varme.

Serveres med salat, tomater, oliven, rødløk og feta.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 😉

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille