Blog posts

Souvlaki/ grillspidd, gresk salat og tzatsiki

Souvlaki/ grillspidd, gresk salat og tzatsiki

Meze, Middagstips

Grillsesongen er offisielt i gang her i Casa Kaos, og jeg må innrømme at det er skikkelig deilig å komme seg ut litt i disse dager selv om det bare er ut i hagen. Vi har innsett at viruset setter en effektiv stopper for påsken i Hellas i år, og vi bestemte oss derfor for å lage litt gresk stemning med souvlaki (grillspidd), gresk salat og tzatsiki i går kveld.

Soluvlaki har du garantert spist om du har feriert i hellas. Det er små grillspidd som legges i et pitabrød med tomater, rød løk og toppet med tzatsiki. Du kan også ha sprøstekte poteter i. Det er knallgodt!

I går orket vi ikke bake så det ble ferdigkjøpte (glutenfrie) tortillalefser.

Ingredienser souvlaki:

  • Valgfritt kjøtt skåret i terninger. Svin er perfekt i disse.
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • Salt/pepper etter smak
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts paprikapulver

Mariner kjøttet i olje og krydder før du trer det på trepinner eller spidd. Husk at hvis du bruker trepinner må de bløtlegges en stund først så de ikke tar fyr. Når de er ferdiggrillet smaker det nydelig med litt siron over før servering

Oppskrift på gresk salat og tzatsiki finner du her:

Gresk salat

Tzatsiki

Sprøstekte poteter

Souvlaki, gresk salat og tzatsiki.
Souvlaki, gresk salat og tzatsiki.
Souvlaki, gresk salat og tzatsiki.
Souvlaki, gresk salat og tzatsiki.
Souvlaki, gresk salat og tzatsiki.
Souvlaki, gresk salat og tzatsiki.

#pappautengluten #grillspidd # #gresk #salat #glutenfri #mat #utengluten #godtno #marathonrunner #cookbook #glutenfree #greek #food #souvlaki #tzatsiki #greeksalad

About the author

Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *