Squashburger med søtpotetfries og yoghurtdipp

Squashburger
Squashburger

Squashburger med søtpotetfries & yoghurtdipp  

En skikkelig digg veggisburger er godt for både miljøet og ganen. Det finnes mange gode vegetaroppskrifter på burgere, så det er ingen grunn til ikke å bytte ut kjøttet med et vegetarisk alternativ en gang iblant. Søtpotetfries kan du servere til veldig mye. Vi lager det ofte som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller bare til å spise som de er. Yoghurtdippen passer like godt til spicy grillmat som til vegetarretter, eller som dipp til gulrøtter, agurk eller annen snacks. 

 

 

  •  450 g squash 
  • 100 g glutenfritt mel 
  • 150 g fetaost 
  • 1 egg 
  • 50 g revet parmesan 
  • 4 ss hakket dill og mynte 
  • 3 ss frisk finhakket vårløk 
  • 3 ss finhakket løk 
  • 1 ss linfrø 
  • 1ss solsikkeolje til steking 
  • salt og nykvernet pepper etter smak 

 Søtpotetfries: 

  • 2 store søtpoteter 
  • 4 ss maizena 
  • 4 ss  rapsolje 
  • salt og pepper 

 Yoghurtdipp: 

  • 3 dl gresk yoghurt 
  • 3 ss frisk finhakket mynte 
  • 2 ss olivenolje 
  • 2 ss limesaft 
  • salt og nykvernet pepper etter smak 

 

  • noen skiver rødløk til topping 
  • 1 neve valgfri salat til topping 

 

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.  
  2. Bland sammen alle ingrediensene til dippen og sett kjølig frem til servering. 
  3. Skjær søtpotetene i staver, ha dem i en pose med maizena, lukk den og rist godt. Vend potetene i oljen og krydre godt med salt og pepper. Legg dem utover et bakebrett og stek i ovnen i cirka 40 minutter, til de er sprø og gylne. 
  4. Riv squash og klem ut alt vannet. Legg massen utover et kjøkkenhåndkle for å få ut siste rest av vannet. Bland sammen med resten ingrediensene i en bolle og rør godt til du får en tykk masse. La røren stå i 30 minutter i kjøleskapet før steking.  
  5. Bruk en spiseskje til å ta opp røre med, og form den til boller som du trykker ned med en skje. Stek i olje på middels høy varme til burgerne har fått en gyllen og fin farge på begge sider. Legg dem over på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje. 
  6. Server burgerne i brød med salat, rødløk og yoghurtdipp, med sprøstekte fries til.
Squashburger

#pappautengluten #glutenfri #vegetar #squashburger #søtpotet #fries #middagstips #kjøttfrimandag #denstoreglutenfriekokeboka #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriejulebakeboka #glutenfritt #cøliaki #godtno #marathon #runner #glutenfree #vegetarian #food #meatfreemonday #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Bestill Den store glutenfrie julebakeboka her. Fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille