Tagliatelle med scampi

Tagliatelle

Selv om vi tilbringer mye tid hjemme for tiden er det av og til helt nødvendig med #quickfix middager.

Pasta er aldri feil, og tagliatelle med scampi lager du på 15 minutter hvis du har tomatsaus klar ( det har vi ofte i kjøleskapet).

Du kan ev. droppe tomatsausen og bruke cherytomater , godt med hvitløk, gjerne litt chili og basilikum også hvis du ikke har tomatsaus stående. Jeg er veldig glad i en skikkelig god arrabbiata og lager derfor ofte tomatsausen sterk. Arribiata betyr sterk tomatsaus. Den hører originalt hjemme i Roma og Lazio, og har fått navnet sitt fordi det brukes chili i rikelig mengde. Sausen kokes av moste tomater, løk, hvitløk og chili.

Et tips er å lage litt ekstra når du lager pizzasaus så har du til pastaretter, gryteretter, ostesmørbrød mm når det må gå litt fort.

Oppskrift på tomatsaus finner du her:

https://pappautengluten.no/fyldig-tomatsaus-med-en-smak-av-italia/

Ingredienser:

  • 1 pk tagliatelle
  • 1 pk scampi
  • 3-4 ss finhakket basilikum
  • 2 ss smør til steking
  • 3-4 ss krydret tomatsaus
  • Salt/ nykvernet pepper

Kok pasta som anvist på pakken i lettsaltet vann.

Stek scampi i godt med smør og basilikum. Tilsett tomatsaus og kok på svak varme.

Vend ferdigkokt pasta i sausen og server med revet parmesan , salt og nykvernet pepper.

.

#pappautengluten #glutenfri #pasta #tagitelle #arrabiata #italiensk #mat #denstoreglutenfriebakeboka #trening #familie #pappa #utengluten #godtno #greek #marathon #runner #dad #cooking #glutenfree #food #foodblogger #cookbook

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille