Tagliatelle med scampi

Tagliatelle

Selv om vi tilbringer mye tid hjemme for tiden er det av og til helt nødvendig med #quickfix middager.

Pasta er aldri feil, og tagliatelle med scampi lager du på 15 minutter hvis du har tomatsaus klar ( det har vi ofte i kjøleskapet).

Du kan ev. droppe tomatsausen og bruke cherytomater , godt med hvitløk, gjerne litt chili og basilikum også hvis du ikke har tomatsaus stående. Jeg er veldig glad i en skikkelig god arrabbiata og lager derfor ofte tomatsausen sterk. Arribiata betyr sterk tomatsaus. Den hører originalt hjemme i Roma og Lazio, og har fått navnet sitt fordi det brukes chili i rikelig mengde. Sausen kokes av moste tomater, løk, hvitløk og chili.

Et tips er å lage litt ekstra når du lager pizzasaus så har du til pastaretter, gryteretter, ostesmørbrød mm når det må gå litt fort.

Oppskrift på tomatsaus finner du her:

https://pappautengluten.no/fyldig-tomatsaus-med-en-smak-av-italia/

Ingredienser:

  • 1 pk tagliatelle
  • 1 pk scampi
  • 3-4 ss finhakket basilikum
  • 2 ss smør til steking
  • 3-4 ss krydret tomatsaus
  • Salt/ nykvernet pepper

Kok pasta som anvist på pakken i lettsaltet vann.

Stek scampi i godt med smør og basilikum. Tilsett tomatsaus og kok på svak varme.

Vend ferdigkokt pasta i sausen og server med revet parmesan , salt og nykvernet pepper.

.

#pappautengluten #glutenfri #pasta #tagitelle #arrabiata #italiensk #mat #denstoreglutenfriebakeboka #trening #familie #pappa #utengluten #godtno #greek #marathon #runner #dad #cooking #glutenfree #food #foodblogger #cookbook

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!