Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Tsoureki, gresk påskebrød

Tsoureki, gresk påskebrød

Tsoureki, gresk påskebrød

Tsoureki, gresk påskebrød servers som navet sier i den greske påsken, etter endt faste. Tsoureki er et søtt brød, ikke helt ulikt brioche,  og ofte lages det med et rødmalt, kokt egg i brødet. Påsken i Hellas er allerede godt i gang og i morgen kveld (midnatt) brytes fasten med et festmåltid. Da passer det godt med denne oppskriften.

Oppskriften er hentet fra Den store glutenfrie brødboka.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de. Vi har brukt det lyse  melet vårt i oppskriften. Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede

Nå får du melet vårt på Meny!
Nå får du melet vårt på Meny!

 

 

Tsoureki, gresk påskebrød
Tsoureki, gresk påskebrød

Ingredienser

Porsjoner: 2 små el. 1 stort
Ovnstemperatur: 170 C
Tar litt tid å lage

2 ½ dl lunken melk
10 g tørrgjær
1 ss sukker
450 g glutenfri lys melblanding, gjerne fra Pappa uten gluten
150 g melis
¼ ts natron
70 g romtemperert smør
4 eggeplommer
¼ ts salt
½ ts kardemomme

1 ss solsikkeolje til smøring
1 egg til pensling

1. Ha melk, gjær og sukker i en bakebolle. Rør godt å la det stå et par minutter.
2. Tilsett mel, melis, natron, smør, eggeplommer, salt og kardemomme. Bland godt.
3. Smør en annen bakebolle med oljen, og vend deigen over i bakebollen. Dekk med plastfolie å la den heve i 1 time.
4. Ha deigen over på en lett melet overflate, og del den i 2 emner. Del hvert av disse igjen i tre. Rull ut til tykke pølser og flett sammen tre og tre (eventuelt deler du deigen i kun tre emner og former ett stort brød).
5. Dekk et stekebrett med bakeark og legg på brødene, spray med litt vann og dekk med et kjøkkenhåndkle. La dem heve 30 minutter.
6. Forvarm oven til 170 C.
7. Pensle brødet med egg og stekk i cirka 40 minutter på midterste rille hvis du lage 1 stor, 30 minutter hvis du lager 2 mindre. Avkjøl på rist.

 

Tsoureki, gresk påskebrød
Tsoureki, gresk påskebrød

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka
den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka
Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #glutenfritt #glutenfrie #tsoureki #påske #brød #utengluten #cøliaki  #marathon #runner #dad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #greek #easter #traditional #bread #tsoureki   #nogluten

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.