Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

VegMe up!

pappautengluten/ VegMe

/Annonse/

Da vi ble spurt om vi ville samarbeide med VegMe for å fronte deres førsjulskampanje sa vi selvfølgelig ja med en gang. Ikke bare fordi det er spennende å teste ut nye produkter, men fordi det for oss er viktig å spise både godt og miljøvennlig. Jeg ble dessuten veldig nysgjerrig på produktene deres. Kan virkelig et vegansk produkt erstatte kjøtt og kan det smake like godt? VegMe er et ferskt, bærekraftig og vegansk produkt som er laget av soyaprotein fra Europa. Det består kun av naturlige ingredienser og produktene er selvfølgelig glutenfrie:)

Hjemme hos oss er det helt naturlig med kjøttfrie dager. Det er ikke noe vi tenker over at vi skal ha, men det er nok noe av det vi tok med oss hjem til Norge etter mange år i Hellas. Der finnes det så utrolig mye god , grønnsaksbasert mat at det var helt naturlig å bytte ut kjøtt og fisk med det flere dager i uken.

Etter at vi vi flyttet tilbake til Norge har ikke tiden alltid strukket til for å lage all mat fra bunnen av. Vi prøver selvfølgelig så langt det lar seg gjøre, men i en hektisk hverdag er det ikke alltid så lett å få til. Kjøttfrie dager har vi holdt på likevel. Det vi ikke har vært flinke nok til er å ikke bare ha kjøttfrie dager , men også veganske dager. Etter å ha testet VegMe sine produkter kan jeg garantere deg at det blir flere veganske dager her i huset. Dette var kjempegodt, super fresht og utrolig rikt på smak. Produktene har en smak av ekte røk og det er minst like godt (om ikke bedre) enn kjøttprodukter. Dessuten blir du behagelig mett og ikke helt "stappa" som man ofte blir etter et kjøttmåltid.

Om jeg er overrasket? Faktisk litt. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet, men definitivt ikke at det skulle være så godt som det var. Sevastianos på 10 år gumlet vegetarboller uten å reagere på at det var noe annet enn de kjøttbollene han vanligvis spiser, og eldstemann insisterte på at både bearnaise og aioli smakte helt likt som "vanlig".

Vi som også lever glutenfritt grunnet et barn med cøliaki er selv vant med å utvikle oppskrifter som smaker tilnærmet "vanlig", men VegMe har klart det kunstykket å få veggismat til å smake som et fullverdig alternativ til kjøtt, eller egentlig enda bedre. Masse spennende du kan gjøre med dette og jeg gleder meg til å teste nye variasjoner på disse produktene!

Sortimentet består av vegetarboller, pulled marinert, vegetardeig, aioli, majones og bearnaise.  Produktene er ferske, ikke fryst og du finner de hos Meny.

I førjulstiden er det viktig å kose seg å stresse litt ned. Lage litt god mat og bare kose seg. Likevel har førjulstiden en tendens til å bli mildt sagt hektisk for de fleste av oss. Vi stresser fra det ene til det andre og fokuset på det som skal være en hyggelig tid blir ofte mer stress enn kos, men det behøver ikke gå utover maten. Vi har laget noen enkle og knallgode oppskrifter med produktene fra VegMe og de er alle inspirert av jul.

Vi laget en juletallerken med vegetarboller, rotgrønnsaker og aioli. En pulled marinert salat med smak av jul med/ eller i pitabrød, og bakte poteter med vegetardeig, salat og aioli.

Her er noen våre favoritter til en vegansk jul:

Bakt søtpotet med vegetardeig, aioli og salat:

En bakt potet er ikke bare veldig godt, men det er også næringsrikt og mettende. Du kan bruke både søtpoteter og poteter i denne oppskriften.

Du trenger:

 • 1 søtpotet
 • 1 stor bakepotet
 • 1/2 pk vegetardeig. VegMe
 • Aioli. VegMe
 • 3-4 ss finhakket persille
 • 3-4 ss granateple

Vask søtpotetene/ potetene, prikk dem med en gaffel og bak dem hele i ovn ved ca 200 grader til de er helt myke, det tar ca 45 minutter for søtpoteten og i overkant av en time med poteten.

Stek vegetardeigen i litt olje og krydre med litt chili, salt og pepper. Du kan også blande inn litt friske valgfrie urter i deigen.

Bruk en skje til å lage en grop i potetene. Fyll i vegetardeig, 1 skje aioli og topp med persille og granateple. Dryss over litt chili, salt og kvernet pepper.

Serveres med en grønn salat.

Tips; lag potetene dagen før slik at du bare kan varme de opp om du har litt dårlig tid.

 

VegMe vegetardeig
VegMe vegetardeig
Bakte poteter med vegetardeig, aioli, granateple og friske urter
Bakte poteter med vegetardeig, aioli, granateple og friske urter
Bakt potet med vegetardeig og aioli
pappautengluten / VegMe
IMG_3833

Pulled marinert med rødkålsalat og aioli i pitabrød

Du trenger:

 • 1 pk VegMe pulled marinert
 • 2 ss olje til steking
 • 4 pitabrød

Rødkål salat:

 • 1/2 liten rødkål
 • 1 pose ruccula 65 g
 • 1 klementin skåret i terninger
 • 4 ss granateple
 • 3-4 ss VegMe aioli
 • 1-2 ss olivenolje
 • Salt & pepper
 • litt finhakket chili (kan sløyfes)

Denne retten kan serveres som en pulled marinert salat eller du kan fylle alle ingrediensene i et pitabrød toppet med aioli.

Stek pulled marinert i litt olje. Lag salaten, dander salat og pulled marinert på en tallerken. Topp med aioli, litt olivenolje, salt og nykvernet pepper etter smak. Serveres med eller i pitabrød.

Pulled marinert
Pulled marinert
Samarbeid @pappautengluten og VegMe/ Meny
Du kan også servere det som en salat med pitabrød ved siden av
Du kan også servere det som en salat med pitabrød ved siden av
pappautengluten/ VegMe
pappautengluten/ VegMe

Juletallerken med vegetarboller og bakte rotgrønnsaker.

Du trenger:

 • 1 pk VegMe vegetarboller
 • 2 gulrøtter skåret i staver
 • 1 sellerirot skåret i staver
 • 6 rosenkål
 • 1 søtpotet i biter
 • 1 rødbete skåret i skiver
 • 3 store poteter skåret i biter
 • olivenolje, salt og nykvernet pepper
 • VegMe Aioli

Legg alle grønnsakene på et stekebrett kledd med bakepapir. Fordel de jevnt utover. Ha over godt med olivenolje, salt og pepper. Bruk gjerne litt finhakkede friske urter over om du har. Bak grønnsakene i ca 40 minutter eller til de er møre. Rosenkålen trenger mindre steketid og må enten tas ut (etter ca 15 min) eller tilsettes på slutten av steketiden.

Vegetarbollene kan varmes i ovnen eller stekes i litt olje. Krydres med salt og pepper.

Legg grønnsaker og vegetarboller på et fat å server gjerne med VegMe aioli til.

Vegetarboller
Vegetarboller
"Juletallerken" med vegetarboller, rotgrønnsaker og chiliaioli
pappautengluten/ VegMe
VegMe produktene får du på Meny
VegMe produktene får du på Meny

Som jeg sa innledningsvis ble jeg overrasket over hvor utrolig digg dette faktisk var. Jeg anbefaler dere alle på det varmeste å teste ut disse produktene og samtidig ta et bærekraftig valg, i hvert fall noen dager i uken, noe som er godt for både deg og for miljøet vårt.

For å sitere vår eldste; "De kan få VegMe-up anytime"....

Flere oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke produktene fra VegMe ser du her

Lykke til!

Pappa uten gluten

#vegme #vegansk #vegetar #vegan #glutenfri #glutenfree

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.