Nyhet - Besøk vår nettbutikk
her

Velg naturlig glutenfritt

Har du tenkt over hvor mange produkter som er naturlig glutenfrie? Da Sevastianos ble diagnosert med cøliaki sto jeg lenge foran den allergivennlige hyllen i butikken. Jo lenger jeg sto, jo mer umotivert ble jeg. Ikke ett vondt om de glutenfrie hyllene i butikkene, men som nydiagnosert ser den ganske beskjeden ut ved det første besøket. Men det gjelder å tenke litt utenfor boksen (eller hylla:) for heldigvis blir tilbudet bare bedre og bedre. Det finnes jo så utrolig mye som er naturlig glutenfritt og som ikke står i den hylla, men som står plassert rundt omkring i butikken.

P.S. Jeg jobber med å lage en ukesmeny til dere hvor alle rettene er naturlig glutenfrie. Den kommer snart så det er bare å glede seg:)

Men tilbake til butikken;

Brød/ kjeks hyllene kan du selvfølgelig bare gå rett forbi, av ganske opplagte grunner. Men i grønnsaks avdelingen kan du fritt velge og vrake. All frukt og grønt er glutenfritt.

Garantert glutenfritt

I kjøtt og fiskedisken kan du også trygt velge ut det du ønsker, så lenge det er rent kjøtt eller fisk. Ingen “gluten feller” der heller . Når det gjelder ferdigprodukter av kjøtt og fisk er det viktig å sjekke om det står “gluten” i ingredienslisten. Husk videre at det finnes mange glutenfrie pølser. Gilde sine for eksempel.

Pasta hyllen må du også gå forbi, eller du må velge glutenfritt, men den gode nyheten er at du tåler ris, risnudler og risotto. Så her kan du trygt forsyne deg.

I ostedisken/og kjøttpålegg er det aller meste glutenfritt. Du må selvfølgelig alltid sjekke ingrediensene på baksiden, men her er det veldig mye trygt for deg som ikke tåler gluten.

Smør/margarin er trygt. Det aller meste av yoghurt også, så fremt det ikke inneholder musli, men husk at det er viktig å sjekke uansett.

Egg er glutenfritt:)

I drikke hyllen må du styre unna øl, men det finnes glutenfrie alternativer. Bare å lete seg frem da de er merket. Og du kan drikke det aller meste av brus, saft, juice, kaffe og te.

Godis hylla er litt vanskeligere. Der er det mange feller dessverre. Her må du lete deg frem selv. Sjekk smågodt!!  Sevastianos har funnet sin lørdags favoritt i cheese Doodles, Smash og saftis:)

I is-disken må du lete deg frem, men veldig mange bokse-is og pinne-is er glutenfri. #diplomis har mange alternativer uten gluten.

I tillegg til alt som er naturlig glutenfritt i butikken har du jo også den berømte “fri for”hylla for oss som må leve glutenfritt. Og heldigvis blir tilbudet i den hylla bare bedre og bedre.

Men det viktig å huske på at det finnes så utrolig mye mer som er glutenfritt enn det som står i den allergivennlige hylla. Mye, mye mer enn det som er nevnt her i hvertfall.

Og sist, men ikke minst, du må uansett alltid lese på baksiden for å sjekke at produktet ikke inneholder gluten.

Hva er ditt beste glutenfrie tips i butikken?

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #glutenfri #cøliakiforeningen #cøliaki #utengluten #matblogg #aktiv #matglad #pappa #naturligglutenfritt #ncf #kiwi #rema #meny #gilde #semper #diplomis #glutenfree

Hylla vår, med erstatninger for gluten
Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos med cøliaki.