Pappa uten gluten
Verdens beste glutenfrie boller?
Verdens beste glutenfrie boller?

Verdens beste glutenfrie boller?

glutenfrie boller

Verdens beste glutenfrie boller?

Nystekte boller er så utrolig godt og disse er intet unntak. De ble så luftige og gode. Deigen hevet perfekt så disse anbefaler jeg deg å teste asap!Du kan også dele bollene i to å smøre nutellavaniljekrem, krem eller syltetøy i mellom.

Vi bruker alltid denne grunnoppskriften på boller til å lage kanelboller, kringle, horn, skoleboller og ellers det meste av søt gjærbakst.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående.

Holdbarhet

Vi anbefaler deg å fryse bollene etter avkjøling hvis du ikke skal spise alle på en gang. Tines i ovn på 160 C i 8–10 minutter for et nystekt resultat.

 

Du trenger (14 boller);

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)
  • Egg til pensling.

Tips: Du kan gjerne tilsette rosiner i deigen. Kna da inn ca 1 dl rosiner.

  1. Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)
  2. Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
  3. Trill ut deigen og del  bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
  4. Forvarm stekeovnen til 225°C.
  5. Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.
  6. Avkjøl på rist.
Verdens beste glutenfrie boller?
Verdens beste glutenfrie boller?

 

Verdens beste glutenfrie boller?
Verdens beste glutenfrie boller?
Verdens beste glutenfrie boller?
Verdens beste glutenfrie boller?

Verdens beste glutenfrie boller?

Verdens beste glutenfrie boller?
Verdens beste glutenfrie boller?

Verdens beste glutenfrie boller?

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #boller #førstesnøeniår #kakao #hjemmekontor #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

53 Responses

    1. Hei,
      Forsøk evnt en annen melblanding om den ikke fungerer. Vi bruker ofte Semper og er fornøyd med resultatet. Lykke til:)

  1. Hei. Lurer på hvilket mel du bruker og om bollene er myke og gode på dag 2 også. Jeg har brukt Semper mix.

    1. Hei,
      Jeg bruker også Semper, og de gikk ned til frokost her i dag med smør og ost på: Som med alt glutenfritt blir det litt tørt dagen etter, men de kan jo fryses og varmes litt i ovnen. Lykke til!:)

      1. Baker masse glutenfritt. Er ukkje plaga med at ting blir tørt dagen etter. Mine brød td, holder seg ferske og gode i 5-6 dager. Trur det er pga at mange tilsetter for mylke krimskrams u deigen som gjør det. Pluss at deigen ikkje blir elta nok. Det enkle er ofte det beste.

  2. Hei. Min erfaring er at gf mel oppfører seg litt forskjellig, avhengig av merke. Kan du si litt mer om detaljene, hva du brukte.
    Brukte du ekte smør, eller Melange?

    Takk for at du deler og inspirerer. Gleder meg til å prøve denne oppskriften.

    1. Hei,
      Takk for hyggelig melding.
      Jeg har brukt Semper Fin miks, uten hvetestivelse og melange . Del gjerne bilder dersom du prøver oppskrift:)

      1. Elsker denne oppskriften, tusen takk Like fornøyd hver gang! Lager dobbel deig og fryser ned

  3. Jeg lagde disse med Schär mix C og de ble kjempegode! Herlig oppskrift, denne kommer jeg til å bruke mange ganger framover! 😀

  4. Da har jeg akkurat laget glutenfri hveteboller for første gang, og de ble kjempegode Jeg brukte fersk gjær som jeg eltet rett i deigen, og det funket bra. Takk for oppskrift

  5. Bollene ble kjempefine – luftige og veldig gode!
    Jeg passet på at kesam, vann og smør ble ca 38 grader – varmet det litt. Vet ikke om det hadde noe å si, men deigen hevet godt og bollene ble store og luftige. Brukte Semper og meierismør.
    Takk for oppskrift!

    1. Tror det er veldig viktig at du har riktig temperatur. Lagde disse igjen i dag og ved et uhell ble det litt mer væske enn vanlig, men de har aldri hevet bedre:-) Lærer noe nytt hver gang:)

  6. Tusen takk for at du deler oppskrift med oss, balte boller i dag. Tror det er de beste bollene jeg har smakt ☺️

    1. Hei Hege:)
      Så hyggelig tilbakemelding! Gøy å legge ut oppskrifter når du får sånne meldinger tilbake:-) Super dag videre!

  7. Super super lækre boller….jeg bruger dog olivenolie (80 gr) i stedet for smør som jeg ikke bryder mig så meget om…….brugte iøvrigt Finax samt en rest teffmel……:-D

  8. Kjempefine boller, brukte Lailas mjømix og de var enkle å kna og elte:-) Kan jeg spørre om det funker å fryse disse?

    1. Hei:-)
      Beklager sent svar! Har hatt litt problemer med spammail og dermed en del kommentarer som har blitt “borte”. Funker fint å fryse. Tines i mikro eller lav temperatur i ovnen. Lykke til:)

  9. Tusen takk for mange flotte oppskrifter Nå blir det bollebaking

  10. Super oppskrift, tusen takk:) Endelig fikk jeg smaken av luftige boller igjen:)

  11. Det er de beste glutenfrie bollene jeg har smakt, ble helt forfjamset over det utrolig bra resultatet! Jeg lagde de laktosefrie også ved å bruke laktosefri rømme

  12. til lussekatter, kan jeg bruke denne oppskriften og tilsette safran? (gurkemeie?)
    Og, har det noe og si om man elter lenge når man bruker glutenfritt mel, egentlig? er det ikke glutennettverket en bygger opp ved å elte deig lenge?

    1. Hei!
      Stekes disse med over- og undervarme eller varmluft?
      Har du generelt anbefaling på hvilken som passer best for glutenfri bakst?

  13. Lurer på om det går å bake bolledeig uten fiberhusk? Hvilken funksjon har fiberhusk i deigen?

  14. Morn du
    Fantastisk god smak – men, sliter med å få deigen til å henge sammen.
    Står i boka di at Fiberhusken ikke skal stå lenger enn 30-60 sek.
    Trodde den burde stå i 5-10 min før en blander den inn?
    Får liksom ikke deigen til å heve seg skikkelig
    Noe jeg gjør feil?

  15. Aldri fått til glutenfrie boller før nå. Så fornøyd med denne oppskriften, helt fantastisk deig å jobbe med!

  16. Har prøvd denne oppskriften de siste par gangene. Bollene blir kjempe gode, men de faller sammen og blir flate. Hva kan jeg ha gjort galt?

  17. Hei! Takk for oppskriftene du deler! Må man alltid ha så mye gjær i? Jeg lurte på om jeg kunne minke mengden.

  18. Hei! Baket disse for første gang, og de så helt supre ut når jeg tok de ut av ovnen. Men de ble «svampete» når de kjølte ned… Hva kan jeg ha bommet på her?

  19. Hei! Kjempegode boller! Prøvde med 1 sjokoladerute kokesjokolade I hver bolle i dag. Det ble godt, men bollene fløt sååå utover! Er det pga sjokoladen eller har jeg gjort noe annet feil? Hvordan kan jeg i så fall tilsette sjokolade? Brukte schar mel.

  20. Heia:) supre oppskrifter du har!

    Har noen spørsmål: hvordan forhindrer du at deig «deler seg» i brød deig, bolle deig og generelt gjærbakst? Slike sprekker/rynker ujevnheter under forming av deigen på en måte.

    Bruker du ekstra våte ingredienser i baksten eller bruker du olje når du former deigen?

    Får liksom tanken at olje kan ikke hjelpe men at det må være mer væske i deigen?

    Eller har det med for mye eller for lite elting eller knaing å gjøre?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.