Pappa uten gluten
glutenfrie horn
glutenfrie horn

Verdens beste glutenfrie horn?

Verdens beste glutenfrie horn?

Horn er perfekt som tilbehør til supper og salater, i matpakken eller på tur. Dette er den oppskriften vi får desidert flest positive tilbakemeldinger på, så ingen grunn til å «change a winning team». Derfor er den med, nesten uforandret, både i bøkene våre og på bloggen. Nesten uforandret siden 2016.  Vi har byttet ut Jyttemel med eget grovmel i denne oppskriften, men begge deler kan benyttes. 

Horn kan fylles med akkurat det du ønsker, eller du kan spise dem akkurat som de er. Gjerne med godt pålegg. Dette tør vi også påstå er en sikker vinner i matpakken, og vi anbefaler dem spesielt til alle som er nylig diagnostisert og som fremdeles er skeptiske til glutenfritt. Det angrer de sjelden på.

Om disse glutenfrie hornene ikke er verdens beste, så er de i hvert fall veldig nærme. Prøv selv og bedøm.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Glutenfrie horn kan lagets på både grovt og fint mel, eller en blanding som her. Dersom deigen blir for kompakt, det kan skje ved bruk av et grovere mel, tilsetter du mer væske. Blir deigen alt for klissete, den kan helt fint være ganske klissete før heving, tilsetter du ekstra mel.

Elastisitet

Denne oppskriften har vi laget uten fiberhusk, men dersom du ønsker det kan du tilsette 2 ss i væskeblandingen og røre ut. Ikke la  det stå mer enn 30 sekunder. Du kan også tilsette fiberhusk eller psyllium rett i melet. Fiberhusk og psyllium gir litt bedre elastisitet i deigen, og ikke minst et høyere innhold av fiber i deigen, men det er ikke nødvendig for å lykkes med glutenfri deig. 

Oppbevaring

Horn kan selvsagt fint fryses, og da anbefaler vi at de tines i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter, for et nystekt resultat. Vi fryser ofte baksten dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av bakst i ovn vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å bake  en eller flere dager i forveien. Dette gjelder det meste av glutenfri bakst, og frys brød og annen bakst hele å unngå å skjære i de. 

 

Fremgangsmåte

 

 • Porsjoner: 16 horn 
 • Ovnstemperatur: 220 °C 
 • Tar litt tid å lage 

 

 • 1 ½ dl melk 
 • 1 ½ dl lunkent vann 
 • 550 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten (spar 100 g til utbaking)  
 • 70 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
 • 1 pose tørrgjær 
 • 1 ss sukker 
 • 100 g smør, smeltet 
 • 2 dl crème fraîche (ev. kesam, yoghurt el. rømme) 
 • ½ ts fint salt 

 

 • 1 egg til pensling 
 • 2 ss melk til pensling 
 • 1 ss valmuefrø til topping 

 

 1. Bland sammen melk og vann i en bakebolle. Ha i mel, tørrgjær, sukker, smeltet smør, crème fraîche og salt. Fortsett å røre i et par minutter til deigen blir litt klissete. Deretter jobber du inn melet du har spart til utbaking med hendene, til du har en fin og jevn deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og sett til heving på et lunt sted i cirka 30 minutter. 
 2. Del deigen i to og kjevle ut en del om gangen på en melet benkeplate til den har fått form som en middels stor pizza. Bruk deretter en pizzaskjærer til å dele inn hver av deigene i 8 emner. 
 3. Pensle med egg og melk. Dryss over valmuefrø. Hev videre i 30 minutter.  
 4. Forvarm ovnen til 220 °C.  
 5. Stek på midterste rille i cirka 12 minutter. Avkjøl på rist. 
glutenfrie horn
glutenfrie horn
glutenfrie horn
glutenfrie horn

Vi i Pappa uten gluten har gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #glutenfri #glutenfrie #glutenfritt #mel #brød #horn #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #bread #celiac #senzaglutine #nogluten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.